Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Problemen met communiceren? Bekijk deze tips

Communiceren is voor sommige mensen heel gemakkelijk, zij hebben heel veel inlevingsvermogen en interesse (al zal dit niet voor iedere situatie gelden) en je hebt mensen die heel koppig zijn en helemaal niet kunnen luisteren en communiceren met anderen. Deze mensen hebben de neiging om regelmatig ruzie te krijgen. Als jij iemand bent dat wel eens vaker woorden heeft met iemand anders of zelfs gewelddadig kan worden in discussies, is het tijd om even deze blog te lezen zodat jij communicatie skills kunt verbeteren.

www.vinetraining.nl

Allereerst is het verstandig om een training te volgen op www.vinetraining.nl, maar deze training is wellicht ook een goede training voor je familie en vrienden. Je leert bij www.vinetraining.nl namelijk hoe je moet luisteren naar de boodschap van iemand en niet naar de toon waarop iemand je toe spreekt. Als je dan weer op iemand aan het schreeuwen bent, kunnen zij misschien hun hoofd koel houden.

Zelf leer je hier ook mee hoe je bewust moet communiceren en weet wat voor impact je toon heeft.

Leer verschillende manieren van luisteren

Om beter te communiceren moet je ook beter kunnen luisteren. Dit kun je doen door je te verdiepen in de verschillende manieren van luisteren zoals, actief en passief luisteren. Je kunt dit oefenen en ervoor zorgen dat je ook echt luistert naar de mensen om je heen.

Leer op hoe je iemand moet aanspreken

Als je iemand kritiek wilt geven kun je dit op een goede manier doen, of een slechte manier. Als je je eigen frustratie in het kritiek laat zien, dan is dit geen goede manier van communiceren. Het is ook belangrijk om te weten wanneer je iemand kunt aanspreken en wanneer niet. Mensen worden namelijk niet graag op iets aangesproken als daar andere mensen bij zijn en al helemaal niet door iemand die helemaal geen kritiek hoort te geven.  

https://vinetraining.nl/