Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Is het beroep van tekstschrijver niet enorm saai en eenzijdig?

Als tekstschrijver krijg je vaak de vraag: Is dat nou geen doodsaai werk, teksten schrijven voor websites? Elke dag hetzelfde, elke dag weer teksten schrijven die ervoor moeten zorgen dat een website beter wordt gevonden door de zoekmachines. Veel mensen zien het dan ook absoluut niet zitten om tekstschrijver te worden. Maar het werk is afwisselender dan menigeen misschien denkt. En dat is nog niet alles, de algemene kennis van een tekstschrijver wordt er ook nog eens door vergroot. Want voor het schrijven van teksten moet immers research worden gedaan.

Tekstschrijver is een afwisselend beroep’

Als tekstschrijver is bijna geen dag hetzelfde. De ene dag schrijf je teksten voor een reiswebsite, over interessante vakantiebestemmingen of leuke stekken om te gaan duiken. De andere dag mag je schrijven voor een leuke webshop met kinderkleding. Het ene onderwerp ligt de schrijver meer dan het andere. De ene opdracht zal dan ook interessanter zijn dan de andere. Maar de afwisseling maakt het schrijven een leuke bezigheid. En her voordeel van minder leuke opdrachten is dat die uiteindelijk ook weer kunnen worden afgerond en er hopelijk een volgende opdracht komt die meer in de smaak valt.

Wie worden er tekstschrijver?

Het beroep van tekstschrijver wordt vooral uitgeoefend door vrouwen. Vaak zijn het vrouwen die de zorg voor hun gezin met hun werk combineren. Thuis kunnen werken is voor veel van hen een groot pluspunt. Als er dan eens een kind ziek is hoeft er geen oppas te worden geregeld omdat mama naar kantoor moet. Feit is dat je als thuiswerkende schrijver wel een goede discipline moet hebben. De verleiding om je te laten afleiden door allerlei zaken is soms groot. Het is dan de kunst om je te vermannen en je op je werk te concentreren. Natuurlijk is het handig dat je tussendoor even de was kunt ophangen of een boodschap doen. Maar uiteindelijk is het wel de bedoeling dat je je deadline haalt.

Werken voor een tekstbureau

Sommige testschrijvers werken volledig zelfstandig. Ze zorgen zelf voor het binnenhalen van opdrachten en hebben rechtstreeks contact met hun opdrachtgevers. Maar er zijn ook veel tekstschrijvers die werken voor een tekstbureau. Het bureau zorgt voor het binnenhalen van opdrachten en de verdeling daarvan. De tekstschrijver hoeft alleen de opdrachten maar uit te voeren en de teksten te schrijven. Als het tekstbureau het goed doet heeft de schrijver altijd genoeg werk en een min of meer vast maandinkomen.

Voor meer info : https://www.textmakelaar.nl/