Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Soorten printers

Er zijn meerdere soorten printers op de markt. 2D printers blijven in de hedendaagse wereld bestaan terwijl 3D printers groot opkomen. Toch blijven er ook nieuwe opties komen voor 2D printers. Het lijkt alsof men inziet dat het begin van 3D printen niet het einde hoeft te betekenen voor 2D printen. Vandaar dat in dit artikel wordt besproken welke soort 2D printers er zijn en wat er allemaal kan met deze 2D printers.

 

Als je wil printen op een materiaal als textiel of leer, dan moet je een andere printer gebruiken dan voor op papier. De inkt moet dieper in het materiaal gedrukt worden waardoor het beter blijft staan en het langer zichtbaar is. Ook moet de inkt meer op het materiaal liggen als het ware als er op textiel gedrukt wordt. De printer die je hierbij het beste kunt gebruiken is een tht printer. Deze printer zal ervoor zorgen dat je het optimale resultaat kunt bereiken.

 

Een andere printer is een inkjet printer. Deze printer hebben de meeste mensen thuis staan. Dit is een simpele printer die ervoor zorgt dat je op papier kunt printen. Je stopt er een inktpatroon in en vervolgens rolt er een bedrukt papiertje met of zonder kleur uit de printer. Dit is een optimale manier om bijvoorbeeld werkstukken of belangrijke documenten te printen. Het enige nadeel is dat je regelmatig inkt moet vervangen. Dit gaat niet altijd even makkelijk of het is erg duur.

 

Een derde printer kan een QR code printer zijn. Deze printer kan erg behulpzaam zijn binnen bedrijven. De QR code op een verpakking kan bijvoorbeeld informatie geven over de zending of informatie geven over het bedrijf dat het pakje heeft verzonden. Dit zorgt ervoor dat het pakje op de goede plek komt of dat de consument die het pakje ontvangt weet waar het vandaan komt.

Voor meer info : http://kba-metronic.com/nl