Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Een kaakcorrectie nodig?

Als er kortgeleden een tand of kies getrokken is, of als je een wond in de onderkaak hebt opgelopen, dan moet je opletten dat de wond langs je kaaklijn niet ontsteekt. Dat kan leiden tot een kaakontsteking. Een kaakontsteking komt vaak voor en is hartstikke vervelend, maar gelukkig kunnen de meeste infecties van het kaakbot goed behandeld worden met standaard antibiotica. Een kaakbotontsteking is immers meestal een bacteriële infectie en bacteriën kunnen goed met antibiotica worden bestreden. Sommige tanden of kiezen komen los of kun je bewegen. Ook kan pijn voorkomen in een deel van de kaak dat zich uitstrekt over meer dan één tand of kies. Harde zwelling van de kaak kan ook duiden op een kaakontsteking. Het kan dan ook chirurgisch behandeld worden door middel van een kaak correctie. Bent u erg bang voor de ingreep, bespreek dan met de kaakchirurg of u in aanmerking kunt komen voor een extractie onder narcose.

Een afwijkende stand van de boven- en/of onderkaak kan allerlei problemen geven: moeilijk praten, kauwen, slikken etc. Vaak ziet het er ook minder mooi uit, waardoor patiënten er dubbel onder lijden. Met een kaakcorrectie valt zowel functioneel als esthetisch een enorme verbetering te behalen.

Bij kinderen kan een afwijkende kaakstand goed worden behandeld met orthodontische technieken. Bij volwassenen, waar de groei voorbij is, helpt dan alleen een chirurgische kaakcorrectie. Jaarlijks voeren wij meer dan 50 van dergelijke operaties uit. Dit zijn zeer specialistische behandelingen, waarbij een mondhygiënist, fysiotherapeut, de eigen tandarts, een kaakchirurg en orthodontist nauw samenwerken. 

Als u denkt behoefte te hebben aan een kaakcorrectie, dan bieden wij u de beste behandelingen. In de jaren ‘90 ontwikkelden kaakchirurg Rijnko Brons en orthodontist Rob Mulié nieuwe richtlijnen om een afwijkende kaak of kin te corrigeren. Met hun rekenkundige modellen hebben ze meer dan 1.000 patiënten geholpen. U kunt de volgende zijn!

Voor meer info : https://orfeokliniek.nl/