Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Hoe help je ouderen met slaapproblemen?

De meesten van ons hebben wel eens problemen gehad met slapen. Naarmate mensen ouder worden, kunnen ze vatbaarder worden voor slaapproblemen. Het slaappatroon verandert en gezondheidsproblemen kunnen een goede nachtrust in de weg staan.

Er zijn veel dingen die je kunt doen om ouderen aan te moedigen goed te slapen en hen te helpen gewoonten te veranderen die hun nachtrust kunnen beïnvloeden. Hier zijn een paar tips om ze op het goede spoor te krijgen en hopelijk te voorkomen dat ze in de toekomst oververmoeid raken.

Word actief

Naarmate een mens ouder wordt, kan regelmatig sporten een uitdaging zijn, vooral als de mobiliteit beperkt wordt. Of je nu samen een wandeling door hun tuin maakt, naar de winkel wandelt en terug of misschien gaat zwemmen, er zijn tal van manieren waarop jij of Zorgservice Brabant kan zorgen dat ze voldoende vermoeid raken als de avond nadert.

De geest van ouderen actief houden met mentaal stimulerende hobby’s zoals het invullen van kruiswoordpuzzels of sudoku puzzels, legpuzzels en lezen kan allemaal helpen om de hersenen te betrekken en uit te putten, zodat het gemakkelijker is om ‘s nachts te slapen.

Ga naar buiten

Als je ouderen kunt helpen om overdag op pad te gaan of misschien hun verzorger vraagt ​​om meer buitenactiviteiten te faciliteren, kan dit helpen om ouderen ‘s nachts beter te slapen. Blootstelling aan daglicht helpt de aanmaak van melatonine in het lichaam te stimuleren, waardoor er meer zuurstof naar de hersenen komt. De toename van zuurstof zal niet alleen de slaap ten goede komen, maar ook hun algehele gezondheid.

Dit is vooral belangrijk voor degenen onder ons met ouders die in de zorg zijn, omdat ze beperkt kunnen worden door hun zorgschema of de hoeveelheid personeel die beschikbaar is om patiënten mee naar buiten te nemen voor een wandeling of voor dagtochten. Ervoor zorgen dat je ouders regelmatig “uitgelaten” worden, kan lastig zijn om te coördineren met een verzorgingstehuis, dus het is goed om een ​​gesprek te hebben over de behoeften van je ouders wanneer ze voor het eerst aankomen of misschien bij een zorgbeoordeling.

Zo kan bijvoorbeeld Zorgservice Brabant er alles aan doen om te zorgen dat uw ouders fit blijven en ‘s nachts als een roosje slapen!