Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

De veelvoorkomende fout bij het theorie-examen

Wil jij dat felbegeerde papiertje halen? Het liefst snel, zonder al te hoge kosten? Heel logisch. Elke les en elk examen is weer een extra kostenpost. Goed dus om op te letten en fouten te voorkomen die anderen wel maken. Hier hebben we het over één veelvoorkomende fout.

Veelvoorkomende fout

Bij het auto theorie leren is het belangrijk om een goede focus te hebben. Je hebt nu eenmaal meer kans om te slagen als jij die veelvoorkomende fouten niet maakt. De overige stof is natuurlijk ook belangrijk. Maar als jij de meest gemaakt fouten niet maakt, heb je waarschijnlijk het moeilijkste stuk al geleerd.

Wat is nu die veel voorkomende fout?

Vragen over de mistlampen. Die worden heel vaak fout beantwoord. Wat je daarover dan weten? Dat is het volgende:

De mistlampen vooraan de auto, mag je alleen gebruiken bij mist, regen, sneeuw of andere situaties waarin het zicht enorm slecht is. Met slecht zicht, wordt bedoeld dat je minder dan 200 meter van je af kunt kijken. Hoe je dat o.a. kunt inschatten? De afstand tussen twee hectometerpaaltjes is 100 meter. Als je dus net bij zo’n paaltje staat, moet je dus ‘2 paaltjes ver’ kunnen vooruitkijken.

Je hebt ook nog mistlampen achter de auto. Deze lampen mag je alleen maar gebruik met een zichtveld van minder dan 50 meter. Dan heb je het dus wel over zeer slechte weersomstandigheden. De mistlampen achter zijn felrood. Eerder de mistlampen achter aanzetten zou een achterliggende auto het idee kunnen geven dat je remt.

Auto theorie leren

Ga niet te veel op het internet speuren. Begin met een auto-theorie oefen examen. Zo weet je meteen waar jij werk aan de winkel hebt. Misschien kom je er wel achter dat je al best veel weet. Bovendien, ook als dat niet zo is, is dat niet erg. Want met oefenen en leren kom je vast verder.

https://theorie-oefenexamen.nl/