Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

De meest populaire studies in Nederland

Nederland ziet al jaren een toename in nieuwe opleidingen. Toch zijn er een paar opleidingen die al jaren super populair zijn en waarschijnlijk ook nog de komende jaren erg populair zullen blijven. De onderstaande studies stonden vorig jaar in de top van de meest populaire studies in Nederland voor zowel het HBO als de universiteit.

Geneeskunde

De meest populaire studie op de universiteit is en blijft toch wel geneeskunde. Geneeskunde is een zware studie, maar veel mensen merken dat ze na het afronden van deze studie al snel een goed betaalde baan kunnen krijgen. Toch ziet geneeskunde een gigantische afstroom jaarlijks omdat studenten niet rekening houden met de zware werklading die bij deze studie komt kijken. In Nederland hebben bijna alle geneeskunde opleidingen een selectie voor toekomstige studenten. Je moet dus goed voorbereid zijn als je hier binnen wilt komen.

Marketing

De meest voorkomende opleidingen in Nederland hebben iets te maken of zijn puur gefocust op marketing. Op zowel HBO als op de universiteit is marketing de laatste jaren erg populair geworden. Je kunt namelijk ook makkelijk een stage in marketing vinden als je dit kiest. Een stage in marketing is namelijk veel voorkomend. Veel marketing bedrijven zijn opzoek naar studenten die later bij hetzelfde bedrijf verder zouden willen. Hierom is er veel baankans in de marketing.

Criminologie

Criminologie is al jaren lang een van de meest populaire maar ook een van de meest selectieve studies in Nederland. Jaarlijks worden veel mensen afgewezen aangezien er vaak maar enkele plekken zijn. Het is namelijk zo dat er momenteel niet erg veel werk voor criminologen is, hierom is het beter te doen voor studenten die hierin afstuderen als er niet te veel concurrentie is op de arbeidsmarkt. Toch is criminologie ook echt een pittige studie waar jaarlijks veel mensen afvallen.