Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Bent u op zoek naar de reparatie van uw rolluik? Drie tips

Bent u op zoek naar de reparatie van uw rolluik? Wellicht wilt u dit uitbesteden of wilt u dit eerst zelf proberen. U bent in elk geval niet de enige die het internet opgaat met de gedachte om eerst wat meer informatie te vinden. In dit artikel helpen we u op weg met een aantal praktische tips die u op weg kunnen helpen naar een manier om uw rolluiken te laten repareren.

Tip 1. De reparatie is iets dat u zelf kunt doen

Uw eerste gedachte is wellicht om het uit te besteden. Toch is dit niet altijd nodig. Veel eenvoudige zaken kunt u zelf vervangen. Het grote voordeel hiervan is natuurlijk dat u hier een leuke soms geld mee uitspaart. Daarnaast kunt u het wellicht in net zoveel tijd doen, denkende aan het aantal belletjes dat u zult dienen te plegen als u het uitbesteed. Terwijl de vakman bezig is, kijkt u vaak toe. Door het zelf te doen spaart u dus tijd en geld uit.

Een vereiste hiervoor is vaak wel dat u zich een beetje verdiept in de technische werking van het rolluik. Naast een beetje een technische aanleg zijn standaardzaken als een schroevendraaier, een priem en een hamer geen onnodige luxe als u besluit het zelf op te knappen.

Tip 2. Het uitbesteden kost een paar honderd euro

Het kost gemiddeld een paar honderd euro om een rolluik te laten repareren. De kosten voor de reparatie rolluik kunnen oplopen tot 4 à 500 euro. Mocht u een hele goede deal scoren dan kan het al vanaf een euro of 70 à 80 euro. Hou er dan wel rekening mee dat u waarschijnlijk iemand langs laat komen die geen (Nederlandse) diploma’s hiervoor heeft en mogelijk de Nederlandse taal niet machtig is.

De aard van het defect kan een groot verschil maken voor de kosten. Zo kan het vervangen van de rolluikmotor op zich al zo enkele honderden euro’s kosten, terwijl andere onderdelen veel goedkoper zijn.

Tip 3. Voorkom schade aan je rolluik

Voorkomen beter dan genezen. Dit spreekwoord gaat ook op waar het op rolluiken aankomt. Een van de dingen die je kunt doen zodra de dagen weer korter beginnen te worden is het met vaseline insmeren van de rubbers van je rolluik. Zorg er wel voor dat dit een type vaseline is met een niet te lage pH-waarde (dus een niet te zuur type vaseline). Hiermee voorkom je dat bij nachtvorst het rolluik vastvriest. Een reparatie rolluik voorkomen is niet moeilijk als je eenmaal weet hoe je de problemen kunt oplossen.

https://lavarecleaningservice.nl/rolluik-reparatie/