Heel Nederlands
Image default
Woning en Tuin

Bestverkochte raamdecoratie in Nederland

Toe aan nieuwe raamdecoratie, en benieuwd wat in Nederland de populairste soorten raamdecoratie zijn? In deze blog worden de drie populairste soort raamdecoratie en al hun voordelen behandeld. Kom erachter wat de gemiddelde Nederlander voor het raam heeft hangen en raak geïnspireerd. 

Houten jaloezieen 

Houten jaloezieen zijn de populairste soort raamdecoratie van Nederland. Houten jaloezieen zijn onder ons zo populair doordat houten jaloezieen zorgen voor een natuurlijke en stoere uitstraling. Dit type raamdecoratie is makkelijk te combineren dankzijn de luxe en rustieke uitstraling. Een groot voordeel aan houten jaloezieen is dat je met gemak kunt bepalen hoeveel lichtinval of privacy je wilt. Dit komt doordat de horizontale houten lamellen van 50mm breed gemakkelijk te kantelen zijn. Houten jaloezieen zie je het vaakst in de woonkamer. Doordat je ze dicht kunt kantelen komt er bijna geen licht meer doorheen, waardoor dit soort raamdecoratie ook niet ongeschikt voor in de slaapkamer.

Kijk ook eens bij andere jaloezieen op maat, om jouw woning te verrijken met prachtige raamdecoratie! 

Gordijnen 

De tweede erg populaire raamdecoratie onder de Nederlanders, is het gordijn. Gordijnen geven je interieur een huiselijke sfeer. Voor elke ruimte bestaat het juiste gordijn. Zo kun je kiezen uit verduisterende gordijnen, inbetween gordijnen en vitrage. Gordijnen zijn populair voor in de slaapkamer, je kunt namelijk kiezen voor verduisterde gordijnen. Je voorkomt met deze gordijnen dat er licht van de zon of een straatlantaarn binnenkomt. Naast dat ze het licht buiten houden, hebben ze ook een geluiddempende werking en zorgen ze ervoor dat de warmte buiten blijft. Genoeg voordelen dus!

Rolgordijn 

Tot slot zijn rolgordijnen erg geliefd in ons kikkerlandje. Rolgordijnen zijn ideaal voor de slaap- en woonkamer. Rolgordijnen zijn erg gewild doordat ze zo praktisch en sfeervol zijn. Ze passen op allerlei verschillende soorten ramen, denk aan grote- kleine- en draai-kiep ramen. Rolgordijnen zijn te verkrijgen in verschillende stofsoorten met elk hun eigen voordelen. Je hebt de keus uit verduisterende, lichtdoorlatende, en transparante stoffen. Doordat het rolgordijn voor elk soort raam geschikt is en je de keuze hebt uit verschillende stoffen en kleuren is er altijd een rolgordijn die perfect aansluit bij jou wensen.