Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Afval scheiden in Tilburg

In Tilburg wordt restafval apart gescheiden. Dit is het afval dat niet meer hergebruikt kan worden. Hieronder valt dus bijvoorbeeld niet GFT-afval, papier, glas, plastic verpakkingen en textiel. Heb je ander afval? Dan kun je een papier afvalboekje krijgen van de gemeente Tilburg. Hierin staat uitgebreide informatie over afval scheiden in Tilburg.

Informatieboekje bemachtigen

Het is niet moeilijk om het informatieboekje over afval scheiden in Tilburg te ontvangen. Het is gratis verkrijgbaar in bijvoorbeeld de Stadswinkels, milieustraten, de VVV en bij de vuilnismedewerkers. Je kunt het ook per mail aanvragen bij de gemeente Tilburg. Lees hierover bij de gemeente hoe je dit moet doen.

Afval container Tilburg

Soms is het, bijvoorbeeld bij een verbouwing of verhuizing, nodig om een afval container in Tilburg te huren. Een afval container in Tilburg huren is handig als je een moment hebt, waar je nu eenmaal meer afval hebt dan je normaal kunt afvoeren. Het kan ook gaan om afval wat niet bij het restafval hoort. Een afval container in Tilburg kun je dan ook gebruiken voor als je veel grof huisvuil hebt.

Wat valt er onder grof huisvuil? Hieronder valt bijvoorbeeld kapotte meubels, matrassen, vloerbedekking en isolatiemateriaal. Materiaal dus wat over het algemeen te groot is voor in een vuilniszak. Alleen is het niet de bedoeling dat er bijvoorbeeld zwaar chemisch afval bij het grof huisvuil komt. Twijfel je of iets onder grof huisvuil valt? Kijk dan in het informatieboekje of informeer bij de milieustraat wat wel en niet in de grof huisvuil container mag.

Mobiele recyclestraat

Tilburg heeft een mobiele recyclestraat. Het bestaat uit een inzamelcontainer die werkt op zonne-energie. Hier kun je onder andere chemisch afval, zoals frituurvet, kwasten en verfblikken kwijt. Ook kun je er kleine elektrische apparaten en papier en karton inleveren. Hout mag ook, maar laminaat niet. Daarnaast mag je ook metaal, hard plastic en bijvoorbeeld piepschuim inleveren. Voorwaarde is ook dat het om afval gaat dat past in een shoppertas. Dit mag je dan gratis naar de mobiele recyclestraat brengen. De recyclestraat staat op 17 verschillende plekken en tijdstippen in de gemeente Tilburg.

Actuele informatie

Bij vragen of twijfels kun je natuurlijk altijd de informatie op de website van gemeente Tilburg raadplegen.

https://rolcontainernederland.nl/rolcontainer-huren-tilburg/