Heel Nederlands
Image default
Aanbiedingen

Kinderstoel voor in de auto kopen? Wij hebben de beste tips!

 Van alle dingen die u voor uw kind koopt, is een goed kinderstoel voor in de autotje een van de belangrijkste. Je hebt er een nodig vanaf het moment dat je je baby meeneemt uit het ziekenhuis tot hij of zij genoeg is gegroeid om in een autogordel voor volwassenen te passen, meestal rond de leeftijd van 10 jaar of later. Wat beangstigend is, is dat ongeveer 46 procent van de kinderzitjes en zitverhogers onjuist wordt geïnstalleerd. Een slecht geïnstalleerd zitje maakt een kind kwetsbaar bij een botsing.

 Alle kinderstoel voor in de autotjes moeten voldoen aan de federale veiligheidsnormen in een botsproef van 30 mijl per uur. CR test kinderstoel voor in de autotjes al meer dan 30 jaar, en vandaag gaan we nog een stap verder met een gesimuleerde botsing tegen 160 km/u die beter overeenkomt met de huidige auto-omgeving. We testen ook op gebruiksgemak: Hoe eenvoudig is het om de instructies te volgen of de gespen en riemen te bedienen? En hoe goed past het kinderstoel voor in de autotje in vijf verschillende voertuigen met uitdagende interieurs? Dus hoe beter een kinderstoel voor in de autotje het doet in onze tests, hoe groter de kans dat u het correct installeert en uw kind veilig vastzet.

Veel geld uitgeven betekent niet noodzakelijkerwijs dat u het beste kinderstoel voor in de autotje krijgt. Veel goedkope modellen werken net zo goed of beter dan de duurdere. Wat de prijs ook is, het kan zijn dat een bepaald stoeltje gewoon niet in uw auto past. Daarom raden wij u aan vooruit te plannen. Gebruik onze gids om het juiste stoeltje voor uw kind (en auto) te vinden, en om te weten wanneer u uw kind naar het volgende moet overplaatsen.

Meer informatie over een kinderstoel voor in de auto vind je hieronder!

Kies het juiste model

Naarmate uw kind groeit, moet u overstappen van het ene kinderstoel voor in de autotje naar het andere. We leggen de verschillende types uit om u te helpen het juiste model voor uw behoeften te kiezen. Voor meer informatie over welke auto’s het beste werken met kinderzitjes, zie het gedeelte Rijden met kinderen of Veiligheid van kinderen van onze autotestrapporten.

 

Wat u moet weten voordat u koopt

  •  Ken uw kind: Raak eraan gewend om de lengte en het gewicht van uw kind bij te houden, die (samen met de leeftijd) kunnen bepalen hoe groot het zitje moet zijn en wanneer het tijd is om naar het volgende niveau over te gaan. Let op: eventuele gedrags- of gezondheidsproblemen zullen ook van invloed zijn op uw keuze.

  • Ken uw winkels: Sommige winkels laten je een stoeltje testen in je auto, wat geweldig is omdat we hebben gemerkt dat de hoek van het kussen of de plaatsing van de gordel ervoor kan zorgen dat een auto- en kinderstoeltje niet compatibel zijn. Ook een must: een winkel die retourzendingen accepteert. Grote warenhuizen zoals Target en Walmart hebben een beperkt assortiment in de winkel en een ruimere selectie online beschikbaar. Online retailers zoals Albee Baby, Amazon, Buy Buy Baby, en Diapers.com bieden een nog grotere selectie van zitjes merken en modellen. Veel retailers bieden gratis verzending op kinderstoel voor in de autotjes. Doe online aankopen pas nadat je de modellen in het echt hebt gezien. De duurdere modellen vindt u in speciaalzaken of boetieks.

  • Ken uw auto: Raadpleeg de hoofdstukken over kinderveiligheid in de handleiding van uw auto en verdiep u in relevante functies zoals gordels, LATCH en zitjes.

 

Kinderstoel voor in de auto classificaties

Als het niet uw eerste kinderstoel voor in de autotje is…

Zelfs doorgewinterde ouders weten soms niet goed wat het juiste type zitje is en wanneer het tijd is voor een nieuw zitje. Bekijk onze aanbevelingen voor het minimum aantal zitjes dat uw kind nodig heeft voordat hij of zij klaar is voor alleen de autogordel.

  • Houd uw baby achterwaarts gericht tot hij of zij ten minste 2 jaar oud is, of tot hij of zij de lengte- of gewichtslimiet van het zitje overschrijdt. CR adviseert om uw kind uiterlijk op zijn eerste verjaardag over te zetten op een achterwaarts gerichte cabriolet voor extra bescherming van het hoofd.

  • Houd een naar voren gericht harnas aan totdat uw kind de hoogte- of gewichtslimieten van het harnas is ontgroeid.

  • Uw kind heeft een zitverhoger nodig tot het tussen de 8 en 12 jaar oud is en goed in de gordels van de auto past. 

  • U moet een stoel vervangen die beschadigd is of die bij een ernstig ongeluk betrokken is geweest (gebruik de checklist van de NHTSA).

  • Zelfs wanneer uw kind klaar is om alleen de autogordel te gebruiken, moet het tot de leeftijd van 13 jaar op de achterbank blijven zitten.

  • Zitjes die niet bij een ongeval betrokken zijn geweest, kunnen worden hergebruikt, maar de houdbaarheidsdatum ervan is wel verstreken. Sommige hebben een gedrukte datum – meestal op het etiket van de fabrikant of ingegoten in het zitje, dat altijd een productiedatum bevat. Andere zijn over een bepaald aantal jaren houdbaar, dus het is aan u om de handleiding van het kinderzitje te raadplegen en de berekening te maken.

 

Meer informatie is te vinden op Beschuitmetmuisjes

Beschuit met muisjes

De website Beschuit Met Muisjes heeft alle informaties over zwangerschap, moederschap of baby producten. Wij focussen ons erop om de consumer de beste en meest recente informatie te geven. Van babyflesjes tot kinderzitjes, van meegroeibedden tot een zwangerschapscalculator: Beschuit Met Muisjes heeft het allemaal.