Heel Nederlands
Image default
Auto’s en Motoren

Wat betekent chiptuning?

Heeft u ooit van deze term gehoord? De experts van Chip Performance vertellen u graag meer over dit onderwerp. Bij chiptuning optimaliseert men programma’s die bestaan uit vele parameters en uiteindelijk het motormanagement vormen. Maar wist u dat deze programma’s vaak binnen de maximale belasting van de automotor zijn geschreven? Dit zorgt ervoor dat chiptuning goed mogelijk is bij deze auto. En hiermee raakt een automotor zeker niet beschadigd. Chip Performance is gespecialiseerd in chiptuning en voert deze mogelijkheid graag bij uw automotor uit. Wat dit voor u kan betekenen? Lees snel verder om de diverse mogelijkheden voor uw auto te bekijken.

Bereken wat chiptuning voor u kan betekenen

Op de website van Chip Performance kunt u uitrekenen wat de prestatie winst voor u is. Dit is een handige tool die direct laat zien wat u bespaart. Heeft u een auto, vrachtwagen of tractor? En wat is het merk van uw voertuig? Dit zijn een aantal zaken die u invult in de tool. Daarnaast is het type van uw voertuig ook van belang. Alles ingevuld? Dan ziet u direct wat uw prestatie winst is en wat de kosten voor chiptuning zijn voor uw voertuig. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan en weet u direct war u aan toe bent. Staat uw voertuig er niet bij? Geen zorgen! Vraag dan vrijblijvend een offerte aan bij Chip Performance.

Hoe worden motoren aangestuurd met chiptuning?

In moderne auto’s worden de meeste motoren aangestuurd door een Electronic Control Unit (ECU). Deze unit regelt telkens de ingespoten hoeveelheid brandstof, de turbodruk en het ontstekingstijdstip. Een deel van de fabrikanten brengen diverse vermogensvarianten van dezelfde motoren op de markt. Deze worden softwarematig aangepast bij aankoop. Overweegt u om een sterkere versie aan te schaffen bij de dealer? Dan wordt er dus simpelweg een softwarevariant geplaatst? Bent u benieuwd wat er bij u mogelijk is? Of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met chiptuning.