Heel Nederlands
Image default
Dienstverlening

Heb Jij Klinische Eetstoornis Behandeling Nodig?

Klinische behandeling voor eetstoornissen worden altijd geweigerd omdat mensen met slechte eetgewoontes herhaaldelijk denken dat ze hulp niet waardig zijn. Wanneer je overweegt of je hulp nodig hebt, dan moet je dit aan je hulpverlener doorgeven. Wanneer er een lijst is van dingen die verkeerd gaan in je leven door een slechte eetgewoonte, dan ben je zeker klaar voor klinische behandeling.

Een fysiek gezond of ongezond lichaamsgewicht hebben bepaald niet of je slecht eetgedrag hebt. Het is mogelijk om te bezwijken onder stoornissymptomen zoals: eetbuien en overgeven, laxeermiddelen nemen, braken opwekken terwijl je een volledig normaal gewicht hebt. Je hebt hulp nodig om op een gezonde manier met je problemen om te gaan en klinische behandeling voor eetstoornissen kan je daarbij coachen. Vraag je psycholoog om een doorverwijzing.

NICE richtlijnen voor de omgang met en behandeling van slecht eetgedrag zijn informatief, ze leggen duidelijk uit wanneer een individueel klinische behandeling voor eetstoornissen nodig heeft, maak hier een kopie van en breng het mee naar je huisarts, en zij kunnen het dan met je bespreken.

Wat voor vragen kan ik verwachten tijdens mijn eerste bezoek? Mensen zijn meestal opgewonden wanneer ze hulpverlening krijgen. Vele denken dat de therapeut denkt dat ze helemaal verward zijn.

De therapeut is er om je een beoordeling te geven en je een objectief inzicht te geven over de dingen die de stoornis irriteren. 

De therapeut is een professioneel en zal niet denken dat je gek bent; dit is hun beroep, en ze weten dat dit een ziekte is en geen persoonlijk kenmerk, en ze zullen in staat zijn om je te behandelen tijdens je rehabilitatie. De therapeut zal met je over verschillende dingen praten; eetpatronen, hoe je je voelt over voedsel, en verschillende vragen gerelateerd aan eten. De therapeut zal je vragen stellen op basis van hun techniek. Ze zijn er om je te helpen om jezelf uit te vogelen. Therapie is een verlossende ervaring, het is de enige plek waar je gek kan zijn en dat het ok is.

Je moet echter wel in gedachten houden dat emoties geen feiten zijn, en dat je gevoelens je kunnen bedriegen. Je bent het waard om weer gezond te worden! Wanneer eten of niet eten de manier waarop je leeft kapot maakt dan zou je moeten overwegen om naar een stoornis kliniek te gaan. Het gaat er niet om hoe ziek je bent, maar om hoeveel macht de stoornis over je leven heeft. 

Bezoek de website van Depsycholoog.nl

Voor meer info : https://www.depsycholoog.nl/tilburg/