Heel Nederlands
Image default
Auto’s en Motoren

Kilometerregistratiesysteem houdt kilometers bij

Bent u werknemer en beschikt u over een auto van de zaak? Of bent u ZZP’er en gebruikt u de privéauto ook voor zakelijke ritten? In beide gevallen is het aan te raden een kilometerregistratie bij te houden. Met een kilometerregistratie kunt u namelijk aantonen dat er op jaarbasis niet meer dan 500 km privé is gereden met de auto van de zaak of kunt u met de zakelijke auto een kilometervergoeding declareren van € 0,19 per gereden kilometer. We leggen onderstaand uit hoe dit werkt.

 

Kilometerregistratie bijhouden

De bijtelling kan voorkomen door een sluitende kilometerregistratie bij te houden. Een eis vanuit de Belastingdienst is dan wel dat er per rit de start- en stoptijd, start- en aankomstadres, gereden kilometers, totale kilometerstand en het karakter van de rit (zakelijk of privé) genoteerd worden. Hoe u dit bijhoudt en aanlevert maakt voor de Belastingdienst niet uit. Echter is het wel zo gemakkelijk om gebruik te maken van een kilometerregistratiesysteem dat de kilometerregistratie automatisch bijhoudt. Geen pen en papier meer nodig dus, en geen kans meer op verkeerd opgeschreven cijfers. Tip: kies voor een kilometerregistratiesysteem met Keurmerk RitRegistratieSystemen, zodat u bent verzekerd van een goed werkend systeem dat voldoet aan alle eisen gesteld vanuit de Belastingdienst.

GPS kilometerregistratiesysteem

Het GPS kilometerregistratiesysteem van TrackJack neemt de kilometerregistratie voor u uit handen. Het kilometerregistratiesysteem meet locaties en met de geavanceerde software worden de coördinaten omgezet tot volledige ritten. De ritten en kilometers bekijkt u terug via uw eigen online account of via de gratis smartphone app. Hier beheert u de gegevens en brengt waar nodig wijzigingen aan. Vervolgens download u de gegevens naar Excel, PDF of een Fiscaal rapport. Ook handig: stel periodieke rapporten in, zodat u iedere week of maand de kilometerregistratie automatisch toegestuurd krijgt via de mail. De Belastingdienst kan de kilometerregistratie tot 7 jaar terug vragen. Sla de gegevens dus altijd op op de computer en bewaar de gegevens zorgvuldig.

https://www.trackjackeurope.com/kilometerregistratie/