Heel Nederlands
Image default
Aanbiedingen

Stappenplan om de mollen uit je tuin te verjagen

Het verjagen van de mollen uit je tuin kan in sommige gevallen een enorme uitdaging zijn. Voor veel mensen is het verjagen van mollen een uitdaging, omdat ze simpelweg niet weten hoe ze de mollen uit hun tuin moeten verjagen. Wist je dat je heel gemakkelijk en snel een ‘mollenverjager‘ kan worden? Gelukkig wordt hieronder in zeven stappen uitgelegd hoe je als beginner de mollen zo snel en eenvoudig mogelijk uit je tuin kunt verjagen zonder hier enorm veel geld en energie aan kwijt te zijn.

Identificeer het probleem en zoek naar natuurlijke afweermiddelen

Wanneer je last hebt van mollen in je tuin is het belangrijk om ten eerste het probleem te identificeren. Dit is stap één. Het is belangrijk dat je namelijk zeker weet dat mollen ook daadwerkelijk het probleem zijn. Je kunt dit checken door de molshopen in je tuin te controleren. Hoewel mollen overdag niet zichtbaar zijn, kun je hun aanwezigheid weldegelijk afleiden aan de sporen die mollen achterlaten. Nadat je stap één uitgevoerd hebt, is het tijd om naar stap twee te gaan: ga op zoek naar natuurlijke afweermiddelen. Er bestaan natuurlijke afweermiddelen die je kunt gebruiken zoals koffiedik, knoflook, rode peper en kattenbakvulling. Dat vinden mollen namelijk niet fijn.

Zorg voor ontzettend veel lawaai en plaats barrières

Nadat je stap één en twee hebt gedaan, kun je in sommige gevallen al af zijn van de molshopen. Heb je de mollen nog niet verjagen? Dan is het belangrijk om naar stap drie te gaan: zorg voor veel en hard lawaai. Mollen zijn namelijk ontzettend gevoelig voor trillingen en geluid. Op het moment dat je veel lawaai maakt, kan dit ervoor zorgen dat mollen jouw tuin verlaten. Helpt dit harde lawaai niet? Dan is het aan te raden om fysieke barrières in je tuin te plaatsen die de mollen uit je tuin houden. Dit kun je doen door gaas of hekken te plaatsen aan de rand van je tuin. 

Koop mollenklemmen of overweeg professionele hulp

Op het moment dat stap één tot en met vier niet goed gewerkt heeft, is het de hoogste tijd om gerichte aankopen te doen zoals een mollenklem kopen. Mollenklemmen zijn namelijk  speciaal ontworpen om mollen te vangen. Je gaat dus niet over van de term ‘verjagen’ naar de term ‘vangen’. Deze mollenklemmen vangen de mollen alleen maar en doden de mollen dus niet. Je moet deze klemmen in de tuin plaatsen. Kom je nog steeds niet van je mollen af? Dan is het aan te raden om professionele hulp te overwegen. Een professionele ongediertebestrijder kan bijvoorbeeld jou en je gezin helpen om de mollen uit je tuin te verjagen. 

Zorg ervoor dat je in de toekomst niet opnieuw problemen krijgt

Wat ontzettend belangrijk is om te onthouden, is het feit dat je dit ‘mollenprobleem’ kunt voorkomen in de toekomst. Het is belangrijk om je tuin ten eerste goed te onderhouden, aangezien mollen houden van insecten en onkruid. Daarnaast moet je je tuin nooit overbewateren, want veel vocht is aantrekkelijk voor mollen. Bovendien is het belangrijk om zo snel mogelijk in actie te komen wanneer je een molshoop ziet. Wanneer je je aan deze punten houdt, zul je veel minder last hebben van molshopen in de toekomst.