Heel Nederlands
Aanbiedingen

Prognoses van de huizenmarkt in het noorden van Nederland

Als je een huis zoekt, kan je je overrompeld voelen door het aanbod en de mogelijkheden. Het is daarom verstandig om je zoektocht op te delen in een aantal stappen, zodat je gestructureerd te werk kan gaan en het beste resultaat kan behalen. Namelijk een plek waar je thuis kan komen en die aan je woonwensen voldoet.

Echter dien je in te calculeren dat dit niet een proces is dat in een aantal weken voor elkaar is er kunnen soms wel maanden overheen gaan voor je de woning hebt gevonden. Daarna kan het zijn dat je deze nog wilt renoveren of verbouwen en ook dat neemt vaak wel enige tijd in beslag.

Je hebt bij deze dus het startsein gegeven voor een traject waar je geduld en uithoudingsvermogen op de proef gesteld zullen worden, maar waar je uiteindelijk voor vele levensjaren van het resultaat kan gaan genieten.

Hieronder vind je een handleiding om in Noord-Nederland je droomhuis te vinden.

Maak je dromen kenbaar

Allereerst is het goed om te weten hoe je droomhuis er voor jou uitziet. Daar waar de één een flat met de lift wenst, wil de ander juist een woonboerderij met een grote tuin. Bedenk wat je wilt en wat haalbaar is, soms kunnen je dromen je te ver laten afdwalen maar zijn deze woningen ver boven je budget. Wees realistisch en ook flexibel, het kan namelijk zijn dat een object niet aan alle wensen voldoet. Wanneer dit zo is, ga dan niet bij de pakken neer zitten, maar kijk hoe hier toch een mouw aan te passen is. Hierdoor kijk je ook met andere ogen, een object dat op het oog niet voldoet zou wel wanneer het budget het toe laat omgetoverd kunnen worden in je paleisje.

Bekijk de mogelijkheden

Op een ander vlak dien je ook realistisch en enigszins flexibel te zijn, want het aanbod is veelal kleiner dan de vraag. Zo is het huidige woningaanbod in Friesland op het eerste gezicht groot en divers te noemen, maar zijn veel objecten die onder het aanbod vallen reeds verkocht of verkocht onder voorbehoud.

Door een aankoopmakelaar in de arm te nemen, kan je je beter laten informeren over de huidige huizenmarkt in het noorden van Nederland. Daarnaast kan hij of zij je ook schetsen wat het toekomstbeeld zal zijn als het gaat om het aanbod, de vraag en de nieuwbouwprojecten die in het gebied in de planning staan. Ook de waarde van jouw woning in de toekomst is iets wat verstandig is om over na te denken.

https://www.faberwonen.nl/