Heel Nederlands
Image default
Aanbiedingen

Boter anders gebruiken

U kunt niet alleen boter op uw eten smeren, je kan ook boter in de koffie doen! Maar het heeft ook een aantal geweldige toepassingen in uw huis. Dit laat maar weer zien dat boter overal goed bij past.

Plakkende handen

De natuurlijke oliën in boter zijn perfect voor het bestrijden van alles wat plakkerig is. Als je aan het knutselen bent geweest en je hebt wat lijm op je handen gekregen, wrijf ze dan eerst in met boter voordat je ze met water en zeep wast.

Na je waxbehandeling in huis zijn je benen haarvrij maar hebben ze nog wat wasachtige resten. Net als met de lijm, wrijf je er een beetje boter op, en de hele puinhoop zal wegspoelen met water en zeep.

Kauwgom in je haar? Nooit bang zijn! Breng zachte boter aan op je lokken en de kauwgom glijdt pijnloos weg.

Misschien heb je je auto onder en vooral sappige boom geparkeerd, of misschien een beetje overenthousiast geworden tijdens het knuffelen. Als je overal sap hebt, verwijder het dan door wat zachte boter op de plek te wrijven met een doek. Veeg weg en was met water en zeep.

Als je wat plakkerig voedsel (taarten, dadels, toffee, marshmallows, enz.) bord.

Scharnieren smeren

Als je geen WD-40 meer hebt of geen olie hebt, kun je het piepen van een deur stoppen door een beetje boter op het scharnier te wrijven.

Om gietijzer te laten glanzen, zal een klein beetje boter op een katoenen doek je metaal er als nieuw uit laten zien. Dit werkt ook goed met andere metalen.

Boter kan ook worden gebruikt om je leren honkbalhandschoenen, jassen, riemen, portemonnees, portemonnees, enz. glans te geven. Omdat boter eiwitten bevat, bevat het veel aminozuren en zal het het leer niet beschadigen. Wrijf eenvoudig een kleine hoeveelheid boter op uw lederwaren voor een mooie glans.

Kattentraining 

Hey kattenmensen – de volgende keer dat je verhuist, smeer je de poten van je kat voordat je ze voor het eerst naar buiten laat in je nieuwe woning. In plaats van in paniek de deur uit te rennen, gaat de kat zitten om de boter te likken, waardoor hij wat tijd heeft om zich bewust te worden van zijn omgeving. Boter is niet alleen een smakelijke traktatie, maar de vacht van uw kat zal ook glanzender zijn en het vet van de boter zal haarballen op afstand houden.

Houdbaarheid verlengen

Restjes? Boter kan helpen. Als je je zorgen maakt over hoe lang je harde kazen meegaan, breng dan een dun laagje boter aan om ze vers en schimmelvrij te houden. Elke keer dat u de kaas gebruikt, bestrijkt u de snijrand met boter voordat u hem opnieuw inpakt en terugzet in de koelkast. Deze truc werkt ook goed voor uien. Wrijf boter op het snijvlak en wikkel de overgebleven ui in aluminiumfolie voordat je hem in de koelkast legt.

Ring verwijderen 

Ooit een kleine ring geprobeerd en dat moment van paniek ervaren dat je het er niet af kunt krijgen? De volgende keer dat dat gebeurt, verwijdert u de ring door zachtjes een beetje boter rond uw vingergewricht te wrijven en de ring los te maken. Mogelijk moet u het een paar keer doen totdat het eraf glijdt.

 

https://koffiemachine.org/boter-in-koffie/