Heel Nederlands
Image default
Zorg

De beste zorgverzekering vinden in drie stappen

In Nederland is iedereen verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Met deze zorgverzekering worden de kosten voor noodzakelijke zorg voor je gedekt. Wanneer je plotseling een bezoekje moet nemen aan het ziekenhuis hoef je je dus geen zorgen te maken over je portemonnee. De overheid heeft dit verplicht gemaakt zodat iedereen de zorg kan krijgen die ze verdienen. Natuurlijk wil je niet te veel betalen voor deze verzekering en daar vertel ik je in dit artikel meer over.

Overstappen

Aan het eind van elk kalenderjaar kan je de keuze maken op over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Voor je zorgverzekering 2021 heb je dus nog maar even de tijd om deze keuze te maken. Veel mensen besluiten jaarlijks over te stappen omdat:

–          Hun huidige pakket ergens anders een stuk goedkoper wordt aangeboden.

–          Ze een nieuw pakket willen hebben die bij een andere zorgverzekeraar goedkoper is.

De grote verschillen in kosten ontstaan doordat de zorgverzekeraars elk jaar hun premies aanpassen.

Drie stappen

Wanneer je een goedkope zorgverzekering wilt vinden kan je dit snel en makkelijk doen aan de hand van drie eenvoudige stappen:

  1. Maak een lijstje met de dingen die je wilt. Wil je een aanvullende verzekering? Hoe hoog wil je jouw eigen risico hebben? Denk aan al deze aspecten voordat je verder gaat met zoeken.
  2. Vergelijk de verschillende zorgverzekeringen op www.zorgkiezer.nl. Door je wensen en gegevens hier in te vullen zul je direct een goed overzicht krijgen van alle verzekeringen die aan jouw wensen voldoen.
  3. Als laatste kan je direct via deze website al een nieuwe zorgverzekering afsluiten en zo wordt alles voor je geregeld.

Hopelijk is het nu duidelijk hoe je in 2021 enorm veel geld kan besparen!