Heel Nederlands
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een personeelsadvies

Mijn naam is Henk en ik heb gezocht naar een personeelsadvies. Ik vind het lastig om toe te geven dat ik best wel moeite heb gehad met een personeelsadvies aan vragen. Ik heb zelf HRM gestudeerd en inmiddels werk ik met veel plezier op mijn afdeling. Hier ga ik over de personeelszaken. Dit is een beroep wat ik al jaren met veel plezier doe. Zo gaat het bijvoorbeeld om mensen aannemen, maar ook ontslaan. Verder kunnen er soms issues voorkomen die lastig op te lossen zijn. Toch vind ik dit dé uitdaging van mijn functie. Echter kun je het niet altijd alleen. Dit is wel iets wat ik heb geleerd.

Het accepteren van een personeelsadvies

Advies accepteren heb ik soms lastig gevonden. Vooral toen er een lastige situatie ontstond op de werkvloer. Wat was het geval? Het begon bij een lichte irritatie tussen twee werknemers. Dit ontplofte een beetje waarop één van de twee zich ziek meldde. Dit is inmiddels al een half jaar geleden en deze werknemer is nog steeds niet terug. De bedrijfsarts heeft deze werknemer wel het recht gegeven zo lang thuis te zitten. Er was blijkbaar echt iets aan de hand. Tenminste, dat was wat ik eerst dacht. Tot ik hoorde dat er iets fout was gegaan. Er is een kleine kans dat de bedrijfsarts deze werknemer kende en zo heeft geholpen. Ik wil opnieuw laten testen of dit allemaal goed is gegaan, maar ik sta niet in mijn recht. Ik kan namelijk niets bewijzen. Dit maakt de gehele situatie erg lastig. Om deze reden heb ik een personeelsadvies aangevraagd bij Simpra.

Oplossingen

Dit heeft ons bedrijf erg geholpen. Ze hebben namelijk, naast dit probleem, ook de rest goed aangepakt. Hierdoor zal het ook niet opnieuw gebeuren. Het is een interessant fenomeen. Een personeelsadvies is in principe alleen een advies. Toch kan dit zoveel helpen binnen een bedrijf. Zo ging het na de uitvoering van het advies zoveel beter. Iedereen had ook wel door dat er iets moest gebeuren. Hierdoor hielp iedereen ontzettend goed mee. Ik kan Simpra niet genoeg bedanken. Daarom raad ik ze aan iedereen aan!

Voor meer info :