Heel Nederlands
Image default
Zakelijk

Restaurant beginnen

Wil je een restaurant beginnen in Utrecht of een andere mooie plaats? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Als je een restaurant wil beginnen, heb je een goed voorbereid plan nodig en een goede financiering. Zorg er dus voor dat je voldoende geld hebt of voldoende geld via investeerders hebt om het restaurant te kunnen beginnen. Wil je de stap wagen? Check dan hier de stappen die je kunt maken om je droom van een eigen restaurant beginnen waar te maken.

Het papierwerk regelen

Bij het beginnen van een restaurant, komt nogal wat papierwerk bij kijken. Zo moet je je restaurant inschrijven bij de KvK. Verder moet je weten of op de plek die je in gedachten hebt, het bestemmingsplan aansluit bij jouw plan. Ook moet je een ontheffing Alcoholwet aanvragen en een exploitatievergunning horecabedrijf.

Wat verder nog? Het kan zijn dat je een omgevingsvergunning nodig hebt. Daarnaast kan het zijn dat je nog meer vergunningen nodig hebt en dat er bepaalde milieuregels zijn. Het is dus belangrijk om dat uit te zoeken en ervoor te zorgen dat je voldoet aan de eisen. Daarnaast moet je je inschrijven in een register van de NVWA. Ook heb je toestemming nodig voor gebruik van muziek.

In het pand zelf moet je je houden aan personeelsregels, je houden aan de toegestane openingstijden en moet je werken volgens de HACCP. Het pand moet ook brandveilig zijn.

Het is slim om het aantal oprichtingen eet- en drinkgelegenheden in de gaten te houden. Als er veel concurrentie is in een bepaald gebied, is een andere plek misschien wel aantrekkelijker.

Plaatselijk inpassen: container huren Utrecht

Na het papierwerk komen ook de meer praktische zaken aan bod. Is je restaurant in Utrecht? Ga dan een container huren in Utrecht. Je moet vaak meer dan één container huren in Utrecht als je een restaurant begint. Je hebt namelijk meerdere afvalstromen die je moet scheiden. Zorg ervoor dat je tijdig de juiste container huren gaat in Utrecht, of containers, anders zorg je voor overlast en dat is met een restaurant een kwalijke zaak. Geen goed visitekaartje.

https://afvalcontainerskorevaar.nl/container-huren-utrecht/