Heel Nederlands
Image default
Zakelijk

Kassarollen kopen: hoe doe je dat?

Elke winkel moet eens in de zoveel tijd kassarollen kopen. Een kassarol heeft immers niet het eeuwige leven. Een kassarol zorgt namelijk voor het afdrukken van de kassabon, die klanten nodig hebben mochten ze hun producten willen ruilen of zich willen beroepen op hun garantie. De gemiddelde lengte van een kassarol van 80 x 80 x 12 millimeter is 75 meter, wat gemiddeld staat voor 300 geprinte kassabonnen. Kassarollen heb je echter niet slechts in een formaat noch heb je ze in slechts een uitvoering. Welke grootte of uitvoering je ook nodig hebt, bij Shopdepot kun je kassarollen snel en voordelig kopen.

 

Welke kassarollen moet je kopen?

Als je pas een winkel begonnen bent of je hebt recentelijk een nieuw kassasysteem gekregen, moet je even uitdokteren welke kassarollen kopen je dient te doen. Het opmeten van je kassarol is echter heel eenvoudig. Je hoeft alleen de breedte, de diameter van de rol en de diameter van de koker in het midden van je kassarol op te meten. Er zijn verschillende kassarollen op de markt, zoals gekleurde rollen, pinrollen, thermorollen, houtvrije kassarollen, bedrukte rollen en duplorollen. Er zijn zelfs kassarollen met coating aan de binnenkant, wat inhoudt dat je eveneens een beschermingslaag op de achterzijde van de kassabon hebt. Dit zorgt ervoor dat deze bonnen nog sterker zijn dan normale kassabonnen.

 

Het gewicht van de rol

Naast de afmeting van je kassarol en het type rol, kan ook het gewicht een bepalende factor zijn bij kassarollen kopen. Het gewicht van het papier van je kassarol wordt uitgedrukt in het aantal grammen per vierkante meter vanuit het A0-formaat. De meest verkochte gewichtsklassen in Nederland zijn 48 grams en 55 grams papier. Er zijn enkele uitzonderingen. Zo heb je ook kassarollen die je kunt kopen van het formaat 80 x 80 x 12 met een gewicht van 70 grams papier.

 

Kassarollen kopen en vervangen

Een kassarol heb je zo vervangen, nadat je deze aangeschaft hebt. Kassarollen kopen van 80 x 80 x 12 millimeter in de normale Epson printers kun je vervangen door het klepje te openen door op de rechthoekige knop te drukken aan de rechterzijde. Verwijder de lege rol en leg de nieuwe er goed om in. Rol van de nieuwe rol een klein stukje papier af. Tien centimeter is voldoende. Doe de klep dicht en hierna kun je verder gaan met afdrukken.

 

Wat kost het?

Een kassarollen kopen doe je niet per stuk, maar met een aantal rollen tegelijkertijd. De prijs die je betaalt, is natuurlijk afhankelijk van het formaat, gewicht en soort kassarol die je nodig hebt. Hoe groter de rollen, des te hoger is de prijs. Voor gekleurde kassarollen of bedrukte kassarollen betaal je daarnaast ook meer dan voor een standaard rol. Voor de standaard thermische kassarol van 80 x 80 x 12 millimeter betaal je bijvoorbeeld voor dertig stuks iets meer dan dertig euro, terwijl je voor vijftig stuks moet denken aan een prijs van veertig euro.