Heel Nederlands
Image default
Zakelijk

ICT beheer als middel tegen hoofdpijn

ICT staat voor informatie- en communicatietechnologie, een vakgebied dat zich richt op informatiesystemen, telecommunicatie en computers. Bij ICT beheer denken de meeste mensen dat dit hoort bij grote bedrijven en overheidsdiensten. Niets is minder waar. Als consument kun je ook baat hebben van ICT beheer. Denk maar eens aan alle apparatuur en apps die je gebruikt. Je laptop, je telefoon en je eigen wifi-netwerk thuis gebruik je dag in dag uit. Hoe vervelend zou het zijn als apps vastlopen, je hele IT-systeem plat komt te liggen of je geld kwijt raakt door een virus, spam of phishing. Dit soort hoofdpijn kan een ICT’er echt voor je voorkomen.

ICT beheer is dus zeer zinnig voor jou! Al kies je er alleen maar voor om je laptop een keer op te laten schonen. Maar er is meer, en hier volgt een voorbeeld van een gezin met twee kinderen van 13 en 16 jaar.

Vader werkt als teamleider bij een matrassenfabriek. Moeder runt het huishouden en heeft een creatieve webshop voor haken en breien. De kinderen zitten op de middelbare school.

Wat kan ICT beheer voor dit gezin betekenen?

Een ICT-beheerder inventariseert eerst alle apparatuur, apps en netwerken die het gezin gebruikt. Vader heeft een smartphone en een tablet voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik. Moeder heeft een smartphone, tablet en laptop.
Beide kinderen hebben een smartphone, een tablet en een laptop voor school.

Hoe belangrijk is goed werkende apparatuur voor dit gezin?

Vader logt alle werkdagen in op de interne server van de matrassenfabriek voor meldingen en werkverdeling. Zonder een goede verbinding loopt er snel iets in het honderd op de werkvloer.

Moeder is met haar webshop afhankelijk van een goede internetverbinding, server en applicaties voor haar website. Zonder een snelle, responsive website geen inkomen. Zo simpel is het.

Beide kinderen kunnen vanwege school alleen al niet zonder hun smartphone en laptop. Het intranet van school is hun enige toegang tot het rooster en de roosterwijzigingen, huiswerkopdrachten en hun beoordelingen. Zonder apparatuur geen opleiding.

Welke knelpunten voorkomt deskundig beheer?

Een systeembeheerder inventariseert op zaken zoals apparaten, software, netwerken, licenties, beveiliging, updates en vervaldata. Hiermee kun je dus voorkomen dat je webshop supertraag wordt of onbereikbaar. Vader kan met een gerust hart naar het werk vertrekken, zonder dat hij daar voor verrassingen komt te staan die hij op een eerder moment had kunnen aan zien komen, voorkomen of verhelpen als alle berichten en apps zonder vertraging of foutmeldingen zouden doorkomen. De kinderen krijgen op school geen onverwachte toetsen waarvoor ze zich niet hadden voorbereid, wegens gebrekkige of verstoorde toegang tot het intranet.

De moraal van het verhaal: ICT beheer loont. ICT staat in dienst van ons, niet andersom. Het is er om ons leven makkelijker en leuker te maken. Al die hoofdpijn van stress, frustratie en ergernis kan je voor zijn. Maak het jezelf gemakkelijk: schakel op tijd een deskundige in.

Voor meer informatie bezoekt u www.cloudcarrier.nl