Heel Nederlands
Image default
Woningen

Top 3 tips om je huis snel te verkopen

Heb je een nieuwe woning aangeschaft en krijg je binnenkort de sleutel van je nieuwe droomhuis? Dan is het zaak om, als dat nog niet gebeurd is, je huidige huis verkopen in Roosendaal zo snel mogelijk te regelen. Snel jouw/jullie huis verkopen in Roosendaal voorkomt dat je als huiseigenaar met dubbele hypotheeklasten komt te zitten. Veel mensen hebben al moeite om hun huidige hypotheek te betalen, dus twee keer maandelijks een flinke som geld aftikken is iets wat velen zich niet kunnen veroorloven. Logisch, zul je misschien denken, maar: hoe verkoop ik mijn huis op een snelle en efficiënte manier? Dit artikel helpt je een eind op weg. We hebben de 3 beste adviezen van makelaars en andere kenners van de woningmarkt voor je verzameld. Doe je voordeel met onze 3 tips en verkoop je huis sneller dan je ooit had kunnen denken.

1. Zorg voor professionele foto’s en/of video’s van je woning

Professionele fotografie, waarmee je jouw woning online en offline kunt presenteren aan potentiële kopers, is erg belangrijk als je je woning op een zo kort mogelijke termijn wilt doorverkopen. Schakel hiervoor een ervaren fotograaf in. Fotografen weten precies hoe ze jouw huis visueel zo goed mogelijk kunnen presenteren. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van ruimte, perspectief, kleuren en de verhouding tussen licht en donker. Jouw verkoopadvertentie valt dan veel meer op. Nog slimmer is het om een foto panorama in 3D of een professionele video te laten maken van je huidige woning. Dit geeft een nog completer en dynamischer beeld van je woning en helpt bij een snellere doorverkoop.

2. Verf je woning en repareer gebreken

Veel woningkopers houden er niet van om direct na aankoop van een woning te moeten gaan klussen. Zorg daarom dat je interieur en exterieur fris in de verf staan en er strak uitzien. Repareer ook grote en kleine gebreken in je huis. De kans op een snelle verkoop wordt met dit soort proactieve ingrepen een stuk groter!

3. Schakel een verkoopmakelaar in

Een woning verkopen kun je beter overlaten aan een specialist in plaats van het verkoopproces zelf te organiseren. Kijk daarom in de regio welke verkoopmakelaars er zijn om je te helpen bij een snelle verkoop. Het is slim om minstens drie kandidaten te kiezen en deze te vergelijken op klantbeoordelingen (vaak online vindbaar), prijsstelling en het niveau van hun dienstverlening. Ga sowieso met kandidaat verkoopmakelaars in gesprek, want er moet natuurlijk wel een persoonlijke klik zijn.