Heel Nederlands
Image default
Woning en Tuin

Waarom eettafels kopen? Wij geven je uiteenlopende redenen

In vrijwel ieder huis vind je in grote lijnen dezelfde meubels terug. Denk aan een bankstel, de salontafel, het tv-meubel en natuurlijk de eettafel met bijpassende eetkamerstoelen. Eettafels kopen kun je in uiteenlopende maten, verschillende vormen en prijsklassen. Terwijl je ook enorm veel keuze hebt uit verschillende kleuren en je kunt ook kiezen van welk materiaal of materialen de tafel is gemaakt. Er zijn genoeg redenen te verzinnen waarom je voor een mooie eettafel zou moeten kiezen en wij zetten ze dan ook in onze blog op een rijtje.

Eettafels kopen om aan te eten

Het is een voor de hand liggende reden, maar de naam verklapt natuurlijk al een beetje dat een eettafel bestemd is om aan te eten. Zowel het ontbijt als de lunch en het diner vindt vaak aan eettafels plaats. Het grote voordeel van eten aan tafel is dat je met een mooi kleed ervoor zorgt dat er bij een ongelukje of wanneer iemand knoeit de tafel beschermt en dat je ook alle ruimte hebt om bijvoorbeeld een pan met pasta of soep neer te zetten. Of het brood met het nodige beleg en dranken, zoals jus d’orange en melk. Heb je een groot gezin of krijg je vaak mensen te gast? Kies dan ook vooral voor een wat grotere eettafel, zodat je iedereen een comfortabele zitplek kunt aanbieden.

Een tafel om aan te werken

Nu thuiswerken het nieuwe normaal is en veel mensen door de uitbraak van COVID-19 stel op sprong vanuit huis moesten werken, werden eettafels al snel omgedoopt tot werkplekken. Het voordeel is dat je op een ideale hoogte een laptop kunt gebruiken en met gebruik van een eetkamerstoel rechtop zit. Voor mensen die merendeels of vast thuiswerken is het beter om echt voor een bureau met een bijpassende bureaustoel te kiezen, maar voor incidenteel thuiswerken kan een eettafel ook prima dienst doen als het bureau. Dus een goede reden om eettafels kopen.

Eettafels kopen om spelletjes te spelen

Eettafels kopen, omdat ze multifunctioneel zijn en ook de ideale plek is om bijvoorbeeld een spelletje te spelen. Bordspellen nemen nu eenmaal ruimte in beslag en vaak heb je op een salontafel te weinig ruimte om het speelbord neer te leggen. Terwijl een salontafel ook lager is en dat je vaak voorovergebogen zit als je het spel wilt spelen. Bij een eettafel kun je prettig rechtop zitten en je hebt ook voldoende ruimte om het spel neer te leggen en te spelen. Ook voor het leggen van bijvoorbeeld puzzels of het in elkaar zetten van constructiespeelgoed, is de eettafel de ideale plek om lekker bezig te zijn.

Eettafels zijn multifunctioneel

Eettafels zijn dus multifunctioneel en een groot voordeel is dat je enorm veel keuze hebt uit verschillende vormen. Zoals rechthoekige, vierkante en ronde eettafels. Je kunt ook kiezen uit verschillende materialen, zoals hout, glas, steen en metaal. Zelfs aluminium is een materiaal dat steeds vaker wordt gebruikt voor het vervaardigen van eettafels. En je kunt ook altijd kiezen voor een bepaalde afmeting waardoor de tafel ook perfect in de ruimte of een speciale eetkamer past. De mogelijkheden in eettafels kopen is eindeloos.