Heel Nederlands
Image default
Woning en Tuin

Rotterdam: een hippe en toegankelijke stad om te wonen

Rotterdam is een hippe en moderne stad die steeds meer in trek is bij toeristen óf studenten en gezinnen die in deze prachtige havenstad willen wonen. De stad staat bekend om zijn rijke en moderne architectuur. In de Times staat Rotterdam in de top 10 van wereldsteden die je bezocht móét hebben. 

De leukste plekken om te bezoeken in Rotterdam

Rotterdam is niet voor niets een leuke stad om te bezoeken. In Rotterdam heb je tal leuke plekken die je kan bezichtigen en die het wonen in Rotterdam erg leuk maken. Een aantal plekken die je bezocht moet hebben in Rotterdam zijn:

Erasmusbrug

Neem een kijkje bij de populaire Erasmusbrug, een van de iconen van Rotterdam. Vanuit het centrum kan je hier gemakkelijk heenlopen. Voor veel Rotterdammers is de Erasmusbrug het trots van de stad. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen!

Markthal

Als je dan toch bij de Erasmusbrug bent, neem dan gelijk een kijkje bij de Markthal. Winkels, kraampjes en restaurants zijn hier gevestigd. En de gigantische schildering op het plafond geeft een bijzondere indruk. 

Kubuswoningen

Misschien niet de goedkoopste woningen om te huren in Rotterdam, maar zeker de moeite waart om deze kubuswoningen te bezichtigen. De woningen zijn ontworpen door een architect als onderdeel van de opbouw van Rotterdam na de oorlog. Een rondleiding is mogelijk! 

SS Rotterdam

Tegenwoordig vaart deze indrukwekkende cruise niet meer, maar ligt stil in de haven van Rotterdam. Een deel van de boot is vrij toegankelijk. Daarnaast is de rest van de boot te bezoeken met een rondleiding, zodat je meer van de geschiedenis krijgt te weten.

Gemakkelijk een woning vinden in Rotterdam

Zoek je een huurwoning in Rotterdam? Dan helpt Huurstunt je graag verder. Door gebruik te maken van ons platform kan je gerichter op zoek, zodat je sneller een woning of appartement die aansluit bij jouw wensen. Als je een account aanmaakt, kun je precies aangeven wat voor huurwoning of appartement je naar op zoek bent. Mochten er huurwoningen beschikbaar komen die aansluit bij jouw wensen, ben jij de eerste die hier bericht van krijgt.

Gerelateerde artikelen

Je studentenkamer opknappen!

Een industriele keukeninrichting: kenmerken & voordelen

Kenmerken en voordelen van binnenzonweringen