Heel Nederlands
Image default
Woning en Tuin

Een jacuzzi in laten bouwen of niet?

Ben jij ook een van de vele Nederlanders die de aankoop van een jacuzzi in overweging neemt? Dan zijn we blij voor je. Want het kopen van en losstaande ofwel mobiele jacuzzi of van een jacuzzi in de grond van Elite Wellness, is echt een verrijking van je leven! Wie kiest voor een losse opblaasbare jacuzzi of spa, of liever een jacuzzi in de grond van Elite Wellness wil laten inbouwen, geniet van een hoop extra comfort. Maar wat is er slimmer: kiezen voor een ingebouwde jacuzzi of juist niet? In dit artikel brengen we de voordelen en nadelen van ingebouwde en losstaande jacuzzi’s voor je in kaart.

De voordelen van een jacuzzi in de grond van Elite Wellness

Kiezen voor een ingebouwde jacuzzi in de grond is momenteel een van de populairste jacuzzi-trends die er zijn. Door je jacuzzi te laten ingraven, bespaar je een hoop ruimte in je tuin en isoleert de jacuzzi beter. Kortom: je jacuzzi houdt beter de warmte vast. Een ander voordeel van een ingegraven of ingebouwde jacuzzi is dat dit er erg stijlvol en luxueus uitziet. Een ingebouwde jacuzzi is visueel gewoon mooi om te zien! Naast de prachtige uitstraling van een jacuzzi die is ingebouwd, is een voordeel van inbouwen dat je hiermee geen onderhoud hoeft te doen aan de buitenkant van de jacuzzi. Het schoonmaken en reinigen van je jacuzzi hoeft dus niet aan de binnenzijde. En dat scheelt je natuurlijk tijd, geld en moeite!

Ten slotte is het feit dat je in een (half) ingebouwde jacuzzi gemakkelijk in kunt stappen een mooi voordeel van een inbouwvariant. Slim is om je jacuzzi half te laten inbouwen, zodat je gemakkelijk op de rand van je spa kunt zitten. Je kunt dan lekker zitten én gemakkelijk in je jacuzzi stappen. Zo sla je twee vliegen in één klap!

De pluspunten van een losstaande, niet-ingebouwde jacuzzi

De keuze voor een losstaande ofwel niet-ingebouwde jacuzzi heeft ook bepaalde voordelen. Ideaal is natuurlijk dat je je jacuzzi, wanneer jij dat wilt of het wenselijk is, te allen tijde kunt verplaatsen naar een andere plek. Een andere plus van een losstaande jacuzzi is dat het technische onderhoud en stuk eenvoudiger is. Een ingegraven jacuzzi betekent namelijk dat er breekwerk moet plaatsvinden bij een groot defect. En ten slotte zijn losstaande jacuzzi’s voordeliger qua prijs.