Heel Nederlands
Image default
Woning en Tuin

Een industriele keukeninrichting: kenmerken & voordelen

De keuken kun je qua stijl op talloze manieren inrichten. Tegenwoordig kiezen veel mensen, zeker als hun huis strak en modern is ingericht, voor een industriële keukenstijl. Maar wat is er typerend voor de industriële keukenvariant? Welke kenmerken heeft deze keukenstijl als ideale inrichting van je huis? En wat zijn de voordelen? Uit onze praktijkervaring en via een gespecialiseerd interieur blog deden wij inspiratie op, die we graag met je delen!

Wat is typerend voor industriële keukens? De belangrijkste kenmerken op een rijtje

Typerend voor industrieel ontworpen keukenblokken is het gebruik van grove natuurlijke materialen die enorm sterk zijn en er stoer uitzien. De keukens die in industriële stijl zijn opgetrokken, zien er ruw en robuust uit en zijn niet zo gladjes en strak afgewerkt als moderne, eigentijdse designkeukens. Over het algemeen herken je een industriële keuken aan de volgende stijlelementen:

  • Ruwe, robuuste en stoere materialen – in industriële keukens is het materiaalgebruik typerend. Er worden robuuste materialen als metal, beton, ruw hout, graniet en dergelijke gebruikt. Dit zorgt voor een stoere sfeer.
  • Natuurlijk kleurgebruik – de kleuren in industriële keukens zijn natuurlijk. Dominant zijn kleuren als grijs, bruin, zwart, wit of groen.
  • Strakke indeling – keukens in industrieel design zijn strak en hoekig ingedeeld. Ze zien er hierdoor lekker eigentijds en modern uit.

Voordelen van een industriële keuken

Als een van de grootste voordelen van keukens in industriële stijl wordt vaak genoemd dat de materiaalmix ervoor zorgt dat ze in elk interieur passen. Door het gebruik van robuuste, natuurlijke materialen als steen, metaal en hout, ontstaat een geheel aan materialen dat zorgt voor eenheid in het interieur. In de tweede plaats is een voordeel dat industriële keukenblokken erg sterk en duurzaam zijn. Doordat ze gemaakt zijn van krachtig materiaal, gaan ze zonder al teveel onderhoud lang mee! En ten derde moet zeker nog als echte plus het feit worden genoemd dat deze keukenstijl er lekker stoer, natuurlijk en uitdagend uitziet.

Voor meer info : https://www.wanderstyle.nl/bucketlist/