Heel Nederlands
Image default
Winkelen

De Action – een van origine Nederlandse winkelketen

Action is een Nederlandse discountwinkelketen die in 1993 werd opgericht in Enkhuizen. Sindsdien heeft de keten een gestage groei doorgemaakt en heeft nu meer dan 1800 filialen verspreid over elf Europese landen, waaronder Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Action staat bekend om zijn breed assortiment aan producten, variërend van huishoudelijke artikelen, speelgoed en decoratieve items tot persoonlijke verzorgingsproducten, hobby-artikelen en kantoorbenodigdheden.

Een van de belangrijkste redenen voor het succes van Action is de lage prijsstelling. De winkelketen biedt kwalitatief hoogwaardige producten aan tegen prijzen die vaak ver onder de concurrentie liggen. Dit komt doordat de keten de nadruk legt op het inkopen van producten rechtstreeks van de fabrikant, zonder tussenpersonen, en door schaalvoordelen te creëren door grootschalig in te kopen en efficiënt te werken.

Action is ook bekend om zijn wisselende assortiment met veel je zelf ook kan vinden op sites als AliExpress maar dan gewoon om de hoek. Elke week worden er nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd, wat klanten aanspreekt om regelmatig terug te keren. De winkelketen is altijd op zoek naar nieuwe trends en producten die aan de behoeften van de klant voldoen.

De winkelervaring bij Action is uniek. De winkels zijn ontworpen om klanten te stimuleren om door de gangpaden te lopen en te ontdekken wat er allemaal te koop is. De gangpaden zijn gevuld met producten van verschillende categorieën, waardoor klanten van alles kunnen vinden wat ze nodig hebben. Het winkelconcept is erg populair bij klanten die houden van snuffelen en koopjesjagers.

Action heeft ook aandacht voor duurzaamheid. Zo biedt de keten steeds meer duurzame producten aan, zoals herbruikbare waterflessen en koffiebekers, en werkt het samen met leveranciers om producten te ontwikkelen die minder milieubelastend zijn.

In het kort biedt Action klanten een breed assortiment aan kwalitatief hoogwaardige producten tegen scherpe prijzen, met een wisselend assortiment en een unieke winkelervaring. Daarnaast heeft de keten oog voor duurzaamheid en werkt het voortdurend aan het verbeteren van zijn aanbod. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Action een populaire keuze is bij veel consumenten.