Heel Nederlands
Image default
Vakantie

De top 10 kenmerken van een Boutique Hotel

Tegenwoordig zijn er nogal wat hotels te vinden die zichzelf een bijzondere extra stempel geven. Ook het begrip Boutique Hotel horen we steeds vaker voorbijkomen. Maar, om alle discussie voor te zijn hebben we alle kenmerken van een écht boutique hotel onder elkaar gezet. Zo kun jij zelf bepalen of dat ‘niet zo heel bijzondere’ boutique hotel eigenlijk wel een boutique hotel is! In dit artikel bespreken we de 5 kenmerken van een Boutique Hotel. Om je alvast naar een bijzonder boutique hotel te sturen, bekijk eens Hotel Jansen.

5 herkenbare punten van een boutique hotel

1. Een Boutique Hotel is vaak kleinschalig

Een Boutique Hotel onderscheidt zich doorgaans door de kleinere aantallen kamers in het hotel. Dit betekent dat er minder gasten tegelijk verblijven in het hotel, waardoor je als gast meer persoonlijke aandacht en service krijgt. Bovendien geeft een kleiner aantal kamers het hotel ook een knussere en intiemere sfeer.

2. Boutique Hotels hebben een uniek ontwerp

In tegenstelling tot veel grote hotelketens, die vaak standaard ontwerpen toepassen op al hun locaties, heeft ieder Boutique Hotel een uniek ontwerp. Het ontwerp van het hotel weerspiegelt vaak de identiteit en sfeer van de stad of regio waarin het hotel is gelegen. Bij het ontwerpen van het hotel wordt er rekening gehouden met de historische context, terwijl toook een modern en trendy element aanwezig is.

3. Boutique Hotels hebben een uitstekende service

Boutique Hotels staan bekend om de uitstekende service die ze bieden. Gasten worden altijd vriendelijk ontvangen door het personeel en er wordt alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat gasten zich thuis voelen in het hotel. Er is veel aandacht voor detail en er wordt alles uit de kast gehaald om ervoor te zorgen dat gasten een onvergetelijke ervaring beleven.

4. Boutique Hotels hebben een unieke ligging

Boutique Hotels zijn vaak gelegen in de mooiste plekken van de stad of regio. Ze bieden gasten daardoor de kans om alles te zien en te doen wat er te zien en te doen valt in die plek. Bovendien is het ook fijn om ’s avonds terug te komen in het hotel en zelfs bij te komen van alle indrukken van die dag.

5. Boutique Hotels bieden een unieke ervaring

Omdat Boutique Hotels zo klein en uniek zijn, bieden ze een unieke ervaring die gasten nergens anders kunnen beleven. Gasten kunnen genieten van de sfeer en het comfort van het hotel, terwijl ze ook de kans krijgen om de stad of regio op een unieke manier te verkennen.