Heel Nederlands
Image default
Tweewielers

Vespa kloon

Vind je die klassieke retro look van Vespa scooters mooi maar wil je niet zoveel geld uitgeven? Geen nood, koop een Vespa kloon op basis van de beroemde Vespa modellen. Dezelfde scooter maar dan goedkoper, of ligt het niet zo simpel? Kies jij voor een Vespa kloon of ga je voor het origineel?

 

Bijna hetzelfde maar toch anders

Een Vespa kloon is een scooter die veel lijkt op de retro scooters van Vespa maar dan van een ander merk. Deze scooters worden in grote aantallen geproduceerd in China waarbij alles wordt gedaan om de kosten te drukken. Een Vespa kloon wordt gemaakt om zoveel mogelijk te lijken op een echte Vespa scooter, maar de techniek onder de kap is van een andere kwaliteit. Dat kan ook niet anders voor een scooter van pakweg duizend euro.

 

Afweging tussen prijs en kwaliteit

Een Vespa kloon die net zo goed is als een echte moderne Vespa scooter hebben wij nog niet gezien. Dat neemt niet weg dat er Vespa kloon scooters op de markt zijn die opvallend goed zijn voor het geld dat je moet neerleggen. Onderhoud speelt ook een rol, een goedkope scooter wordt sneller verwaarloosd dan een dure scooter, dan is het logisch dat een Vespa kloon sneller stuk gaat.

 

Weet wat je koopt met een Vespa kloon

Het kan zijn dat je het model van een Vespa kloon mooier vindt dan een nieuwe Vespa. Toch is de voornaamste keuze de prijs. Als je tevreden bent met een redelijke kwaliteit scooter en deze goed onderhoudt kun je jarenlang zonder problemen rijden op een Vespa kloon. Het biedt wellicht niet honderd procent dezelfde rijervaring, maar wel een driehonderd procent lagere prijs. Als je op zoek bent naar een betrouwbare budget Vespa kloon moet je zeker eens in de Vespa kloon categorie kijken van de scootershop.

Voor meer info :