Heel Nederlands
Image default
Telefonie

Waar moet ik op letten bij een nieuw telefoon abonnement?

Een nieuw mobiele abonnement afsluiten, waar moet ik op letten?

  • Wanneer kan ik een nieuw gsm abonnement afsluiten? Vanaf 2-3 maanden voordat uw huidige smartphone abonnement afloopt. Dit verschilt per mobiele provider, het beste kunt u dus enkele weken voordat uw contract afloopt online abonnementen vergelijken om de beste aanbieding te vinden en het nieuwe abonnement af te sluiten voor het aflopen van uw contract.

  • Ga ca. 10% boven uw gemiddelde verbruik zitten voor uw nieuwe mobiele contractHet aantal belminuten, sms of MB’s dat u per maand verbruikt verschilt van maand tot maand, en door uw verbruik voor uw nieuwe abonnement ruim aan te houden voorkomt u dat u snel over uw bundel heen gaat. Buiten de abonnement bundel liggen de kosten van gsm gebruik meestal aanzienlijk hoger.

  • Let op de losse toestelprijzen bij een nieuw gsm abonnement: Op deze site tonen we bij ieder gsm model ook de laagste prijs als u het toestel los aanschaft. Bij korting op de aanschaf van een toestel betaalt u uiteindelijk deze prijs altijd weer terug aan de provider via de maandelijkse kosten. Het is dus de moeite waard om ook eens gsm abonnementen met minder dure toestellen te vergelijken, u bent dan goedkoper uit.

  • Vergelijk ook eens met een sim only abonnement en losse aanschaf van de gsm: Het kan goed zijn dat een combinatie van een sim only abonnement met los aangeschaft toestel uiteindelijk goedkoper is dan een gsm aanbieding van één van de providers. Op Abonnement GSM kunt u ook sim only abonnementen vergelijken en bij de gsm modellen wordt de goedkoopste prijs voor aanschaf van het losse toestel getoond.

  • U kunt uw abonnement bij uw huidige provider verlengen, of overstappen naar een andere provider. Het afsluiten van een nieuw abonnement bij een andere provider is bijna net zo eenvoudig als verlenging van uw huidige abonnement, en u kunt bij alle providers gebruik maken van nummerbehoud. Let er wel op dat het bereik kan verschillen, hoewel alle providers landelijke dekking hebben bieden Vodafone en KPN over het algemeen een iets beter bereik.

Voor meer info : https://smartphoneblog.nl/