Heel Nederlands
Image default
Sport

Welke soort fiets is voor mij geschikt?

Nederland is een fietsland. Er wordt zelfs gesteld dat er meer fietsen dan mensen in ons land zijn. Eigenlijk is dat ook helemaal niet gek, aangezien veel mensen fietsen als hobby. Het geschikte soort fiets kan per persoon erg verschillen. Denk aan een racefiets, mountainbike of elektrische fiets. Iedereen heeft zijn eigen hobby met verschillende geschikte fietsen. Voor elk soort fiets zijn er vele modellen op de markt. Maar welke fiets is geschikt voor jou? Lees snel door en kom erachter!

Racefietsen

Houd jij van snelheid en lange tochten? Dan is een racefiets geschikt voor jou. Zorg dat eerst je budget bepaalt. Er zijn namelijk racefietsen van een paar honderd euro, maar ook van vier- tot vijfduizend euro. Wanneer je een beginnende fietser bent, kan je het beste beginnen met een goedkoper model. De investering valt dan mee en je kunt testen of je het fietsen leuk vindt. Handig om te weten: hoe lichter de fiets, hoe duurder het model. Heb je al meer ervaring? Kijk dan naar een Cannondale racefiets. Dit zijn de nieuwste fietsen waarin wetenschappelijke technieken zijn toegepast.

 

Bij een racefiets is aerodynamica erg belangrijk. Je wilt zo min mogelijk weerstand hebben tijdens het fietsen. Het gaat dan over de wind, maar ook het wegdek. De racefiets is daarom erg licht en de rolweerstand is geminimaliseerd. Op deze manier kan je een hogere snelheid halen tijdens jouw fietstocht. 

Ga voor ondersteuning

Ben je vooral op zoek naar een fiets voor ontspanning? Dan kan je beter voor een e-bike gaan. Je houdt lange fietstochten hiermee langer vol en je kunt veel van de omgeving zien. Een Santos e-bike is perfect voor fietsvakanties of woon-werkverkeer. Deze fietsen zijn veilig en voorzien van trapondersteuning van een motor. Ook is de fiets stabiel en houdt de accu  het erg lang vol. Deze fietsen worden gemaakt om jaren lang te gebruiken. Het is dus een investering voor de lange termijn.

Bepaal de geschikte fiets

Kortom, kies de fiets die bij jou past! Ga na wat jou doel is met de fiets. Ben je een fanatieke snelheidsduivel die zich in het zweet wilt werken? Ga dan voor een racefiets. Wanneer je nog nooit eerder een racefiets hebt gehad, ga je voor een goedkoper model. Als je ervaren bent of wilt investeren, kun je een duurdere racefiets kopen. Wil je meer ontspannen op bijvoorbeeld een fietsvakantie? Kies dan een e-bike. Hiermee houd je kilometerslange fietstochten vol. Wij wensen je veel fietsplezier!