Heel Nederlands
Image default
Sport

Touwtjespringen, gezond en sportief

We willen vrijwel allemaal wat afvallen. Gewoon afkomen van die vetrollen of een paar kilo’s minder door sport of bewegen, maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Voor veel mensen is het lastig om gewicht of vet kwijt te raken, maar wist je dat er een hele simpele, en leuke, manier bestaat waarbij je elke spier in je lichaam traint? Dit is namelijk het geval bij touwtjespringen. Er zijn een hoop gezondheidsvoordelen verbonden aan touwtjespringen. Hieronder staan 6 voordelen van touwtjespringen.

 

 Voordelen van touwtjespringen

  1. Touwtjespringen verbetert je conditie

Door regelmatig te touwtjespringen, verbeter je je conditie gigantisch. Wanneer je gaat touwtjespringen, gaat je hart ook echt sneller kloppen. Touwtjespringen is echter niet alleen goed voor je hart, maar heeft nog veel meer gezondheidsvoordelen. Het is goed voor je longen en het helpt een hoge bloeddruk, gewichtstoename, bepaalde soorten kanker en diabetes te voorkomen.

 

  1. Touwtjespringen verbrandt veel calorieën

Als je in een korte tijd veel calorieën wilt verbranden, is touwtjespringen heel geschikt. Met touwtjespringen kan je 667 tot 990 calorieën per uur verbranden! Ook is dit volgens onderzoek een betere manier van vet verbranden dan rennen. Je zal namelijk vrij hard moeten rennen om hetzelfde aantal calorieën te verbranden als dat je zou doen bij touwtjespringen in dezelfde tijd.

 

  1. Touwtjespringen verbetert je coördinatie

Wanneer je gaat touwtjespringen, vereist dit een bewustzijn van je lichaam en focus. Om fatsoenlijk te gaan touwtjespringen heb je dus coördinatie nodig en deze krijg je vanzelf door te oefenen. Je zult zien dat het touwtjespringen je steeds beter af gaat.

 

  1. Touwtjespringen verbetert je botgezondheid

Bij het touwtjespringen, belast je je botten. Deze bewegingen zorgen voor de perfecte prikkel voor je botten, waardoor je botdichtheid verbetert. Vooral voor vrouwen, die iets vaker broze botten krijgen dan mannen, is dit ontzettend belangrijk.

 

  1. Touwtjespringen is betaalbaar, veelzijdig en draagbaar

Touwtjespringen is een sport wat je overal kan doen, omdat het natuurlijk makkelijk mee te nemen is en je verder vrijwel niks nodig hebt. Ook is het betaalbaar, je hebt dus geen dure sportspullen nodig om af te vallen op deze manier. Nog een pluspunt: wanneer je het buiten doet, krijg je ook nog eens extra vitamine D binnen.

 

  1. Touwtjespringen kan blessures voorkomen

Wanneer je botten sterker zijn, dankzij het touwtjespringen, is het ook een stuk moeilijker om ze te breken. Dit is één manier van hoe touwtjespringen blessures kan voorkomen. Touwtjespringen zorgt ook voor een betere coördinatie en evenwicht en de spieren in je benen worden versterkt, waardoor je dus minder kans op een blessure loopt.