Heel Nederlands
Image default
Particuliere dienstverlening

Doe-het-zelf tips voor de ontstopping van je riool in Den Haag

Je riool in Den Haag ontstoppen kun je in sommige gevallen zelf. Het is dan ook aan te raden om eerst te proberen om zelf de verstopping te verhelpen voordat je een professional inschakelt. Vanwege drukte kan die je niet altijd direct helpen en bovendien hangt hier natuurlijk een behoorlijk prijskaartje aan. Aan de andere kant kun je er soms niet omheen en moet je professionele hulp inschakelen. Probeer de onderstaande doe-het-zelf tips voor het ontstoppen van je riool en volg anders de tips op voor het inschakelen van een professional in Den Haag. Dat kan je een hoop geld schelen!

Pak de plopper erbij

Een plopper koop je al voor ongeveer €3,- en mag dan ook niet ontbreken in je doe-het-zelf arsenaal. Het is één van de meest eenvoudige en goedkope gereedschappen voor het ontstoppen van je riool. En tegelijkertijd ook één van de meest efficiënte. Wanneer de verstopping zich boven in de leiding bevindt tenminste.

Een plopper bestaat uit een stok met daarop een rubberen zuignap. Deze zuignap plaats je over de afvoer en vervolgens pomp je de stok op en neer met twee handen. Zorg ervoor dat je recht van boven naar beneden gaat zodat de zuignap goed vacuüm kan trekken. Beweeg de plopper krachtig op en neer. Door het constant vacuüm trekken van de leiding is de kans groot dat de verstopping los schiet.

Gebruik een ontstoppingsveer

Vacuüm trekken met een plopper werkt alleen bij oppervlakkige verstoppingen. Bij een diepere verstopping kun je een ontstoppingsveer proberen. Deze is vaak enkele meters lang en kun je in de leiding draaien, in een poging om zo de verstopping los te wrikken. Wanneer de verstopping voorbij het waterslot, de zwanenhals, zit wordt het lastig om deze los te krijgen met een ontstoppingsveer.

Bel een professional

Wanneer de bovenstaande tips niet werken is de kans groot dat de verstopping dieper in de leiding zit. Voor een ontstopping in Den Haag moet je rekenen op enkele tientallen euro’s maar dit kan behoorlijk oplopen wanneer er grotere problemen in de leiding geconstateerd worden. Kies in ieder geval voor een professional die bijvoorbeeld een camera inspectie uit kan voeren of die je leiding kan doorspuiten met een hogedruk unit. Zo hoeft er niet gebroken te worden en vallen de kosten vaak nog enigszins mee.