Heel Nederlands
Image default
Hobby en vrije tijd

Leuke activiteiten voor in de zomer

Het is weer zomer en het mooie weer komt er weer aan. Allemaal goede redenen om leuke activiteiten te gaan doen. Wat zijn leuke activiteiten om te doen in Nederland in de zomer?

Barbecueën

Wij zijn er gek op om te gaan barbecueën zodra de eerste zonnestralen tevoorschijn komen. Gezellig met vrienden of familie samen eten en genieten van de salades en het vlees. Zelfs als het regent kan de barbecue doorgaan, omdat je dan lekker onder de overkapping in de tuin gaat zitten. Niks houd je tegen. Wat is er nou gezelliger dan samen met je geliefden te eten en te kletsen?

Wandelen

Nederland kent veel mooie natuurgebieden waar je heel mooi kan wandelen. Voorbeelden zijn de Biesbosch, de Hoge Veluwe en het duingebied aan de kust. Overal zijn mooie wandelpaden aangelegd en je leert een kant van Nederland kennen die je nog niet kende. Je ziet het land eens vanuit een andere kant. Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om mooie natuur te zien.

Pretpark

In Nederland zijn er tal van pretparken te vinden waar je je prima een dag kan vermaken. Denk aan attractieparken zoals Walibi, Efteling en Slagharen. Ook zijn er genoeg dierentuinen zoals Burgers Zoo, Blijdorp en Artis. Al deze plekken zijn ook goed met het openbaar vervoer te bereiken. Je hebt genoeg keus als je een dagje weg wil gaan, in elke regio van het land is wel iets te vinden. 

Stedentrip

Bij een stedentrip denken we al snel aan een reisje naar Parijs, Rome of New York. Je kan echter ook prima een stedentrip in eigen land houden. Er zijn zoveel mooie steden waar genoeg te zien valt. Ga eens op ontdekking in Maastricht of bezoek het pittoreske Amersfoort. Ook in het noorden zijn genoeg leuke steden te zien, zoals Leeuwarden en Groningen. Naast de grote steden kent Nederland ook veel mooie ouderwetse dorpjes. Bronkhorst is een leuke plek om eens te bezoeken, of een van de vestingsteden. Al met al is er in het hele land genoeg te zien en zijn er heel veel mooie plekken om een mooi stedentripje te maken.