Heel Nederlands
Image default
Hobby en vrije tijd

Brouwhulp – Ideaal om recepten te maken

Wil jij graag je eigen bier brouwen, dan kun je dit op verschillende manieren doen. Je kunt ervoor kiezen om een kant en klaar starterspakket aan te schaffen, maar wanneer je het serieuze en groter aan wilt pakken, dan mag een goede software hiervoor natuurlijk niet ontbreken. Met Brouwhulp kun je namelijk volledig je eigen bier recept maken. Het grote voordeel aan deze software, is dat er exact voor je wordt uitgerekend hoeveel je overal van nodig hebt, om de juiste verhoudingen te kunnen waarborgen. Zo vertelt het systeem je exact hoeveel hop, gist en mout jij nodig hebt. Uiteraard ook de temperatuur voor het maischen van het bier wordt door het systeem bepaald, waardoor je dus heel nauwkeurig te werk kunt gaan. Deze software is het startpunt voor bierbrouwers.

 

Zelf bier brouwen

Zelf brier brouwen is natuurlijk ontzettend leuk. Vooral wanneer je net begint, is de kans vrij groot dat je een starterspakket besteld en lekker aan de slag gaat. Toch komt er een moment, dat wanneer je het echt leuk begint te vinden, je wat uitdaging mist. Het gebruiken van een starterspakket is immers geen uitdaging meer. Door zelf een recept samen te gaan stellen, zal je al snel merken dat het brouwen van bier een echte uitdaging wordt. Je kunt namelijk volledig zelf bepalen hoe jij wilt dat je biertje gaat smaken en kun je met behulp van de software Brouwhulp zorgen voor de juiste samenstellingen.

 

Gebruik een brouwketel

Wanneer je een stapje verder gaat en dus ook gebruik wilt maken van software, dan is het natuurlijk niet praktisch, dat je maar 6 liter bier kunt brouwen in je pan in de keuken. Je doet er daarom dus goed aan om te kiezen voor een Brew Monk. Dit is een grote ketel, waarmee je tot wel 60 liter bier kunt brouwen. Ideaal dus voor bijvoorbeeld een feestje. Daarnaast is het ook zo, dat dit volledig kan worden geautomatiseerd omdat je verder nergens geen omkijken naar hebt. Het is een volledig gesloten systeem, waarbij je dus alleen de ingrediënten hoeft toe te voegen en de ketel de rest voor je doet. Zo hoef je je dus geen zorgen te maken over allerlei verschillende stappen die je hoeft te doorlopen en doet de ketel al het werk voor je. Iets wat in tegenstelling tot het gebruik van een normale pan natuurlijk niet het geval is.