Heel Nederlands
Image default
Eten en drinken

Heerlijke zalm gerechten

Een van de meest populaire vissoorten is toch wel de zalm. Je kunt er oneindig veel gerechten mee maken, en op veel verschillende manieren bereiden. Je kunt zalm bakken, grillen, stomen, zelfs rauw eten en nog veel meer. Je kunt tegenwoordig overal zalm kopen of zelfs online bestellen. Hieronder staan een aantal heerlijke gerechten beschreven met als hoofdingrediënt zalm!

Zalm uit de oven

Zalm kun je heerlijk bereiden in een ovenschotel. Het fijne hiervan is dat je allerlei groenten kunt toevoegen om de smaak nog meer te versterken. Ook zorgen deze natuurlijk voor genoeg mineralen en vitamines. Door ze in de oven te bereiden in plaats van in water te koken, behouden ze meer van deze mineralen en vitamines. Voeg er nog lekkere bijgerechten toe zoals aardappeltjes of zoete aardappel om je gerecht helemaal compleet te maken, hierdoor krijg je je dagelijkse hoeveelheid zetmeel binnen. Dit is een makkelijk gerecht omdat het vooral veel oventijd nodig heeft, je kunt er van alles aan toe voegen zonder dat het veel moeite en tijd kost.

Pasta met zalm

Zalm en pasta is een uitstekende combinatie in meerdere vormen! Je kunt bijvoorbeeld tagliatelle met zalm en roomkaas makkelijk maken. Door dit gerecht kun je één of meerdere groenten toevoegen om het nog gezonder en lekkerder te maken. Dit gerecht is makkelijk binnen 25 minuten te bereiden, je hoeft enkel de zalm te bakken en de tagliatelle te koken. Hierna kun je het samenvoegen met de roomkaas en eventuele groenten. Eet smakelijk!

Poké bowl met zalm

Ondanks dat veel mensen denken dat dit gerecht uit Azië is komen overwaaien, komt de Poké Bowl oorspronkelijk uit Hawaï. Dit komt waarschijnlijk door het gebruik van plakkerige sushirijst. Zalm en rijst zijn dus ook de twee hoofdingrediënten, verder kun je zoveel mogelijk groenten toevoegen die jij wil. Veelvoorkomende keuzes zijn: komkommer, sojabonen, wortel en mango. Als finishing touch kun je er nog soja- of cocktailsaus bij serveren en afmaken met sesamzaadjes.