Heel Nederlands
Image default
Gezondheid

Zwanger lekker spannend of niet?

Spannend
“Zal ik er alvast eentje kopen, of zal ik het nog niet doen?” Je bent nu toch bij de drogist en besluit het toch maar te doen. Je koopt een zwangerschapstest. Jullie zijn al een klein poosje gestopt met anticonceptie omdat jullie een kinderwens hebben. En nu ben je twee dagen over tijd. Steeds gaat het door je heen: “zou ik nu echt al….” Het lijkt wel alsof je ’s morgens wat misselijk bent en de koffie smaakt minder lekker dan normaal. De test is gekocht en je rijdt weer naar huis. Thuis kun je niet langer meer wachten en je doet de test. Wat kunnen een paar minuten dan toch lang duren als je moet wachten op de uitslag van de test. En dan, ongelofelijk…. de test wijst het duidelijk aan: je bent zwanger!

Zwanger
Een zwangerschap is en blijft een heel bijzondere periode in het leven van een vrouw en haar partner. Dat is het geval tijdens de eerste zwangerschap, maar toch ook volgende zwangerschappen blijven heel bijzonder. Er gebeurt van alles met je lijf. Heel veel vrouwen zijn de eerste 10 weken van de zwangerschap ’s morgens misselijk en een gedeelte van de vrouwen moet dan ook vaak overgeven. Er zijn ook vrouwen die de eerste weken de hele dag door wat misselijk zijn. Steeds kleine beetjes eten kan heel goed helpen om de ergste misselijkheid wat te doen verdwijnen. Een andere verandering die je al heel snel gaat merken is dat je borsten gaan groeien. En ja, na een week of 12 begint ook echt je buik te groeien. Leuk om dan op zoek te gaan naar positiekleding. En heel bijzonder, na een week of 16 kun je hele kleine vlindertjes gaan voelen in je buik. Een absoluut heel bijzondere ervaring : je voelt het kindje in je buik bewegen.

Vertellen
Een erg leuk aspect van de zwangerschap is het vertellen van het nieuws tegen de mensen in je omgeving. Je kunt dit op allerlei originele manieren doen, maar uiteraard kun je het ook gewoon vertellen. Het nieuws op zich, is tenslotte al bijzonder genoeg. Lees meer op Zwangerinfo.com

Voor meer info : http://www.zwangerinfo.com/zwangerschapskalender/7-weken-zwanger/