Heel Nederlands
Image default
Gezondheid

Waarom is het verstandig om een waterontharder te installeren?

Waterontharders kopen is een ontwikkeling die in Nederland echt in opkomst is. Wie ervoor kiest om een waterontharder te installeren, kan hard water zacht maken en profiteert daarmee van de vele pluspunten die zacht water te bieden hebben. Maar waarom heeft waterontharders kopen zo’n grote vlucht genomen in de afgelopen tijd? Wat zijn de voordelen die onthard water te bieden heeft? Deze blog legt uit wat er zo prettig en voordelig is aan waterontharders kopen en wat de meerwaarde van deze apparaten is.

Afscheid nemen van nare kalkaanslag

In Nederland bevat water dat uit de kraan komt, afhankelijk van de regio waar je woont, meer of minder kalk. Is er sprake van een bovengemiddelde concentratie kalk in jouw leidingwater, dan krijg je vaak te maken met lelijk kalkresten op je kranen, de douchekop en in waterleidingen. Erg vervelend en niet iets waar de meeste mensen blij van worden, want kalkaanslag betekent extra poetswerk. Wil je weer een frisse kraan, een schone douchekop en schone leidingen? Dan is een waterontharder bestellen voor thuis een verstandige zet!

Een waterontharder kopen is beter voor je huishoudelijke apparatuur

Machines die veel gebruikmaken van water, zoals de afwasmachine, een koffieautomaat, een waterkoker of een wasmachine, gaan door kalkresten die in de machine terechtkomen minder goed werken. Kalk verkort de levensduur van de apparaten en leidt er ook toe dat ze meer energie gaan gebruiken. Kies je voor het aanschaffen van een goede waterontharder, dan sla je hiermee twee vliegen in één enkele klap. Je apparaten blijven langer goed en gaan dus langer mee, maar ook je energiefactuur gaat – door het mindere energieverbruik – omlaag. In beide gevallen levert je dit minder kosten op, zowel op de korte als op de lange termijn.

Je huid is blij met jouw keuze voor een waterontharder

Weinig bekend, maar zeker niet onbelangrijk, is het feit dat onthard water beter is voor de mensenhuid. Vooral personen die last hebben van huidproblemen (zoals eczeem), hebben baat bij douche- en kraanwater dat zacht is.

Zacht water schuimt beter. En dat is voordelig!

Mensen die waterontharders bestellen, merken dit goed tijdens het baden en/of douchen. Onthard water zorgt namelijk voor meer schuim als je shampoo of badschuim gebruikt. En dat betekent dat je hier minder van nodig hebt. Dat is beter voor het milieu en voor jouw financiën!