Heel Nederlands
Image default
Gezondheid

Een voedingskussen helpt om op een ontspannen manier borstvoeding geven

Nuttig voor moeder en kind

Onder een voedingskussen wordt een kussen verstaan, die relatief lang en dun is, en die gebruikt kan worden tijdens de borstvoeding. Zowel moeders als zuigelingen hebben voordeel bij het gebruik van voedingskussen. Zo biedt dit kussen de moeder ondersteuning en wordt kramp en spierpijn voorkomen. Het voedingskussen helpt om de armen en benen te ondersteunen als je lang in dezelfde positie moet zitten of liggen. Tegelijk is een voedingskussen lang genoeg om ook de baby te helpen relaxen. Je legt je kleintje erop en biedt zo een gedegen ligplek waarop de baby goed kan drinken.

Voedingskussens bieden gemak buiten het voeden om

Ook buiten de voedingstijden om heb je als kersverse moeder plezier van een borstvoedingskussen. Niet voor niets kopen veel vrouwen al een exemplaar als ze een aantal maanden zwanger zijn. Als de buik begint te groeien, wordt doorslapen soms lastig. Door het gebruiken van een voedingskussen kun je hier iets aan doen. Het kussen zorgt ervoor dat je beter kunt liggen en armen, benen en buik ontlast worden. Je maakt tijdens de zwangerschap hierdoor meer slaapuren en functioneert overdag een stuk beter. Zo bouw je meer energie op. En dat is natuurlijk van groot belang richting de uitgerekende datum, want tijdens de bevalling wil je fit en sterk zijn. 

Een mooi kussen voor op de bank

En nadat jullie kleintje ter wereld is gekomen, kun je het borstvoedingskussen natuurlijk bewaren voor een volgend kindje. Maar slimmer is om het kussen te gebruiken op de bank. Borstvoedingskussen zijn heerlijk als je een middagdutje wilt doen of lekker wilt bankhangen onder het genot van een film of serie.