Heel Nederlands
Image default
Gezondheid

Een professioneel adres voor zwangerschapsonderbreking

Een betrouwbare locatie voor een abortus in Nederland, dat is kliniek Bloemenhove. We hebben meer dan 45 jaar ervaring. Sinds 1973 zijn we gehuisvest in het huidige pand in Heemstede, nabij Haarlem. De geschiedenis leert dat er altijd voor- en tegenstanders zullen zijn van abortus. Met name tot in de jaren zestig van de afgelopen eeuw was er veel verzet vanuit politiek, kerken en Nederlandse bevolking.

Tegenwoordig is zwangerschapsonderbreking wettelijk geregeld. De zorg en behandelingen zijn dan ook van een zeer hoog niveau. Wij vinden het belangrijk te melden dat onze artsen en verpleegkundigen ieders mening respecteren. Ons doel is onbedoeld zwangere meisjes en vrouwen op integere wijze bij te staan in het afbreken van de zwangerschap. 

Abortuspil

Een onderwerp waar wij veel vragen over krijgen, is de abortuspil. We zetten de belangrijkste informatie kort voor u op een rij. Met de abortuspil kan een zwangerschap tot en met acht weken afgebroken worden. De periode van acht weken gaat in op de eerste dag van de laatste menstruatie.

De abortuspil bevat in feite twee pillen. Het eerste medicijn heeft als gevolg dat de zwangerschap stopt. Het tweede zet de bloeding in gang die ervoor zorgt dat zwangerschapsresten uw lichaam verlaten. Een van onze artsen kan beoordelen of u in aanmerking komt voor de abortuspil. Naast de duur van de zwangerschap is ook uw fysieke conditie hierbij doorslaggevend. Hoe het slikken en de werking van de pil in de praktijk eruit zien, kunnen we u van te voren in alle vertrouwdheid vertellen.

Voor meer info : https://www.bloemenhove.nl/