Lopen is erg belangrijk en ook erg fijn om te kunnen doen, wanneer u hier niet meer de mogelijkheden voor heeft is een rollator de beste uitkomst voor u. Een rollator helpt u namelijk met het lopen en daardoor kunt u toch in beweging blijven, bewegen is erg belangrijk zowel voor de geest als voor het lichaam. Lopen zorgt er bijvoorbeeld voor dat de bloedsomloop goed blijft en uw spieren in beweging blijven. Door er elke dag even op uit te kunnen gaan gaat u meer genieten van de dingen om u heen, een wandeling door het bos geeft bijvoorbeeld veel frisse lucht en daardoor gaat u zich beter voelen.

Rollz heeft vier rollators ontworpen die u kunnen helpen op elk gewenst moment. De Rollz Flex is perfect voor het doen van boodschappen, dit komt door de  boodschappentas voorop. Ook is dit een wendbare rollator met een kleine draaicirkel.  

De Rollz Motion is perfect om lange afstanden te kunnen lopen, dit komt doordat de rollator omgebouwd kan worden tot rolstoel. Hierdoor kunt u tussendoor rust nemen om daarna weer verder te lopen.

De Rollz Motion Performance is perfect om boswandelingen mee te maken. Deze rollator is namelijk zo gemaakt dat u zonder last hebben over ruig terrein heen kan lopen. Dit komt doordat er schokdemper in de rollators zitten verwerkt.  

De Rollz Motion Rhythm zorgt ervoor dat mensen met bijvoorbeeld Parkinson wandelingen kunnen blijven maken. Dit komt omdat er op de rollator en loop ritme wordt vastgesteld en deze wordt dan constant gestimuleerd door de rollator zelf. 

Jarenlang zijn wetenschappers bezig geweest met deze ontwerper voor de rollators, de belangrijkste eisen waren dat de kwaliteit van de rollators goed zou zijn en dat zo ook makkelijk te gebruiken zouden zijn. Later is er ook nog bijgekomen dat de rollators van duurzame materialen gemaakt worden.