Heel Nederlands
Image default
Gezondheid

Alles over de detox kuur van het bedrijf Sapje

Er is geen twijfel mogelijk hoe goed je je voelt na een sap reinigingskuur. Na drie dagen deel je al de gezondheidsvoordelen die je voelt. Betere energie, goede nachtrust, stralende huid, geen trek meer in suiker… de lijst gaat maar door. Sapkuren en vasten zijn natuurlijk niets nieuws. Reinigingen en vastenkuren mogen dan meer merkgebonden en verpakt zijn, maar ze bestaan al duizenden jaren.

Ondanks de geschiedenis, lezen we graag nieuw onderzoek dat onze sap reinigingservaring ondersteunt met gegevens en wetenschap. Hier lees je alles over de detox kuur van het bedrijf Sapje.

Nieuwe studies tonen aan dat sapkuren een krachtige en effectieve manier is om de lichaamssystemen onder controle te houden. UCLA publiceerde onlangs een studie over de gezondheidsvoordelen van een driedaagse sapkuur. Hun onderzoek toonde aan dat sapkuren gunstige darmbacteriën doen toenemen, gewichtsverlies bevorderen en het algemeen welzijn verbeteren.

Geef het spijsverteringsstelsel wat rust 

Opgeblazen? Geïrriteerde darmen? Gevoelige maag? Een sapkuur kan je helpen je darmen te resetten.  Als je alleen koudgeperst, rauw fruit- en groentesap drinkt, verminder je de hoeveelheid input en stress die je darmen ervaren. Dit geeft je lichaam de tijd om te genezen en op te laden, terwijl je ook essentiële vitaminen en fytonutriënten binnenkrijgt. Het toevoegen van prebiotica en probiotica aan je kuur zal je helpen om je weer te voelen zoals je dat wilt.

Geef je energie een boost 

Binnen de eerste twee dagen zul je een golf van verschil in je energie voelen. Sapreiniging overspoelt je lichaam met voedingsstoffen in hun natuurlijke staat en creëert een blijvende, schone energie; niet de ups en downs en crashes die we kunnen krijgen van koffie en suiker. Met koud geperst sap worden de enzymen en voedingsstoffen vrijgemaakt van vezels, waardoor ze snel in uw lichaam worden opgenomen. Geef het 15-20 minuten en je zou na elk sapje een lekkere boost moeten voelen.

Vaarwel ontstekingen 

Studies hebben aangetoond dat sapkuren, gevolgd door een plantaardig dieet, ontstekingen in je lichaam sterk kunnen verminderen. We leven in een tijd van chronische ontstekingen; van de lucht die we inademen, van vlees, zuivel, alcohol en het verwerkte voedsel dat we eten, tot de producten die we gebruiken. Je lichaam reageert op al deze gifstoffen met ontstekingen. Wanneer je de boel opruimt en die gifstoffen van buitenaf wegsnijdt, terwijl je tegelijkertijd de heilzame voedingsstoffen toevoegt die gemakkelijk beschikbaar zijn in koud geperst sap, geef je je lichaam de kans om gifstoffen optimaal te verwijderen en cellen te herstellen. Het eten van een plantaardig dieet kan allergieën, artritis, IBS en zelfs hart- en vaatziekten en auto-immuunziekten aanzienlijk verminderen. Kijk ook eens naar sappen met gember, kurkuma en cayennepeper om de ontstekingsremmende werking nog verder te versterken.

Gezond gewichtsverlies 

Sapkuren kunnen een opstap zijn naar een evenwichtiger dieet. Een kickstart voor uw gezonde gewoonten. Wanneer je schadelijke, giftige en bewerkte voedingsmiddelen, verzadigde vetten en lege geraffineerde koolhydraten verwijdert en deze vervangt door groente- en vruchtensappen en plantaardige voeding, zul je op natuurlijke wijze gewicht verliezen. Een deel hiervan is het vasthouden van water, maar als je een plantaardig dieet kunt volhouden na je kuur, zul je een blijvend gewichtsverlies zien.

Hydratatie 

Meer dan 50% van de mensen zijn uitgedroogd – ze consumeren minder dan de aanbevolen dagelijkse 5-6 glazen niet-cafeïnehoudende dranken. Het drinken van voldoende vocht, zoals water en koudgeperst sap met een laag suikergehalte, helpt het lichaam efficiënter te functioneren, verbetert de energie, en helpt gifstoffen effectiever te verwijderen. De hele dag door water drinken, zelfs tijdens je sapkuur, helpt om alles in beweging te houden. Hydratatie laat ook je huid stralen. Regelmatige hydratatie helpt bij het verwijderen van gifstoffen, terwijl juicen je cellen helende voedingsstoffen geeft die je gevoel en uiterlijk kunnen veranderen. Maak je klaar voor die Juice Cleanse gloed! Lees hier het detox kuur artikel.

https://www.sap.je/

Gerelateerde artikelen

Tanden bleken? Zorg eerst voor een schone mond

Het belang van gezonde bloedvaten

Zwanger lekker spannend of niet?