Heel Nederlands
Image default
Financieel

Xbrl and ifrs

Xbrl and ifrs is een proces dat nu veel voorkomt bij financiële instellingen. Sommige financiële zijn er zelf toe verplicht en kunnen niet anders dan xbrl and ifrs.

Wat houd xbrl and ifrs eigenlijk in?

Xbrl is een open standaard voor het delen van financiële informatie en ifrs is een financiële rapport. Je snapt denk ik al een beetje wat deze twee dingen met elkaar gemeen hebben. Xbrl is voor het delen van financiële informatie en ifrs is de financiële informatie.

Waarom is xbrl and ifrs verplicht?

Het is niet voor alle bedrijven verplicht enkel een aantal financiële instellingen. Dit komt doordat xbrl and ifrs veel geld bespaart. De ontvanger kan meteen en overzichtelijk de ifrs inzien. Dit bespaart veel tijd en werk wat op zijn beurt weer geld bespaart. Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer instellingen willen dat xbrl and ifrs toegepast word.

Xbrl software

Voor xbrl and ifrs bestaat er dan ook diverse xbrl software. Een aantal bedrijven zijn zelfs bezig met ontwikkelen van nieuwe xbrl software. Dit allemaal om het delen van financiële informatie in de toekomst makkelijker te maken voor ondernemers en bedrijven.

 

Voor meer info :