Heel Nederlands
Image default
Alarmsysteem

Lockpicking verbeterd de werking van sloten

Sloten zijn er om onze eigendommen te beschermen tegen diefstal. Maar in de praktijk blijkt dat er maar weinig sloten de veiligheid bieden die ze horen te bieden. Zelfs sloten met een skg keurmerk.

Zijn sloten wel zo veilig als we aannemen?

Veel sloten blijken namelijk gemakkelijk te openen. Er zijn een hoop zwaktes bekend die online overal te vinden zijn. Hiermee kunnen de meeste sloten eenvoudig mee worden geopent.

Symbolische veiligheid

Sloten blijken dus meer een symbool dan dat ze daadwerkelijk veiligheid bieden. Steeds vaker zijn er mensen die dit ook zelf ervaren. Het is namelijk een sport geworden in Nederland om sloten te openen zonder dat daarbij de sleutel aan de pas komt.

Ze doen dit met behulp van een lockpicking set. Een lockpicking set bestaat uit twee onderdelen en doen denken aan tandarts gereedschap. Het zijn nauwe metalen instrumenten die ervoor ontworpen zijn om door de sleutel ingang te passen. Via de sleutel ingang kunnen dan de onderdelen binnen in het slot beinvloed worden.

Met veel oefening kan men met deze instrumenten het slot dus zo manipuleren dat het zich gedraagt alsof er de juiste sleutel is ingevoerd. Zo kan het slot dus geopend worden zonder dat er schade wordt toegebracht aan het slot.

Voor meer info : http://lockpickwebwinkel.nl/product-categorie/lockpick-set/