Heel Nederlands
Image default
Financieel

Op zoek naar een voordelige uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering ontzorgt je van de financiële last van het plannen van een uitvaart. Uitvaartkosten lopen snel op en zijn soms groter dan verwacht. Als het zover is, heeft niet iedereen het geld om de uitvaart te betalen. Een uitvaartverzekering is een goede optie om de kosten van een uitvaart te dekken.

 

Wat is een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering ben je verzekerd voor de kosten van je uitvaart. Als je een uitvaartverzekering afsluit, krijg je twee dingen: een gratis bedrag om te besteden aan jouw uitvaart keuzes en de volledige begeleiding van een uitvaartondernemer. Je familieleden en vrienden zullen op deze manier financieel en emotioneel worden ondersteund.

 

Wat kost een uitvaartverzekering?

Je betaalt een maandelijks bedrag wanneer je een uitvaartverzekering afsluit. De kosten van je uitvaartverzekering worden bepaald door verschillende factoren, waaronder je leeftijd en het verzekerde bedrag. Hoe lager de maandprijs, hoe jonger je bent als je een verzekering afsluit. Kinderen onder de 18 jaar zijn vaak gratis gedekt door een volwassenenverzekering. In Nederland kost een uitvaart al gauw tussen de € 6.500 en € 11.500. De kosten van een uitvaart worden bepaald door je persoonlijke voorkeuren. Zo is een uitvaart vaak duurder dan een crematie. Je kan je tegen deze uitgaven beschermen door een uitvaartverzekering af te sluiten.

 

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

De uitgaven van een uitvaart stapelen zich snel op en je wil natuurlijk niet dat je dierbaren daar verantwoordelijk voor zijn. Als oplossing kan je daarom nu al beginnen met het plannen van de financiële gevolgen van je overlijden. Met een uitvaartverzekering weet je zeker dat je uitvaartkosten worden gedekt. Als de tijd daar is, kan je hiermee voor je familieleden zorgen. Je financiële situatie bepaalt of je een uitvaartverzekering nodig hebt. Een uitvaartverzekering biedt bescherming voor nabestaanden als je niet genoeg geld hebt daarvoor. Zelfs als je voldoende geld hebt, kan een begrafenisverzekering aantrekkelijk zijn. Met een uitvaartverzekering worden families doorgaans ontzorgt van de financiële last van het betalen van de uitvaart kosten.

 

Vrij te besteden bedrag

Je nabestaanden zullen het vrij te besteden bedrag gebruiken om je begrafenis volgens jouw voorkeuren te plannen. Jijzelf of je gezinsleden bepalen hoe het geld wordt besteed. Denk aan de opbaring, laatste verzorging, cremeren of begraven, kistselectie, bloemen, catering of vervoer. De grootte van het vrij te besteden bedrag wordt grotendeels bepaald door je eigen voorkeuren.

 

Voordelig een uitvaartverzekering afsluiten doe je via Uitvaartverzekeringwijzer.net.