Heel Nederlands
Image default
Auto’s en Motoren

Auto financieren: wat zijn de mogelijkheden

Wil je een (nieuwe) auto kopen maar heb je daar het geld niet voor? Een goede autolening kan dan worden verkregen. Je kan tegenwoordig je auto op verschillende manieren financieren, waaronder afbetaling bij de autodealer, geld lenen bij een bank of leasen. Waar je ook voor gaat, je autofinanciering moet altijd bij je passen.

 

Auto financieren met persoonlijke lening bij de bank

Autofinanciering met een persoonlijke lening is volgens ons de beste optie. Je kreeg een som geld om een auto te financieren. Op je betaalrekening krijg je de vergoeding voor het

financieren van je auto in één keer gestort. Bepaal voordat je begint hoeveel maanden je bezig bent (de looptijd) met terugbetalen. Zo weet je wat je maandelijks aan rente en aflossing betaalt. Omdat de auto van jou is, kan je geld besparen door gebruik te maken van no-claimkortingen op je autoverzekering. Verder zijn alle transacties boetevrij extra af te lossen. Als je geld over hebt, voeg dat dan toe aan je lening en bespaar geld op je rentekosten.

 

Auto financieren via autodealer

Een autolening met een vaste looptijd via de dealer is vaak aantrekkelijk. Kopen op krediet en afspraken als “koop nu, betaal over vijf jaar” lijken op het eerste gezicht aantrekkelijk, maar blijken toch kostbaar te zijn. Of je betaalt een hoge rente, of de lening is voor een immens lange periode. Wat de vangst ook mag lijken, de waarheid blijft dat je duurder uit bent. Bovendien is de auto pas echt van jou als het laatste deel van de autolening is afbetaald. Is dit niet gelukt? De dealer neemt je voertuig dan weer in bezit.

 

Auto financieren met private lease

Private lease klinkt ook als een geweldige manier om je auto te financieren. Je doet een maandelijkse betaling en in ruil daarvoor mag je in een gloednieuwe auto rijden en hoef je niet te betalen voor autoverzekering, wegenbelasting of onderhoud. Leasen heeft echter een aantal nadelen. Eerst en vooral is de auto niet echt van jou. Na afloop van de leaseperiode moet je deze weer gewoon inleveren. Wil je in de tussentijd het contract opzeggen, dan kost dat veel geld. Verzekeraars zijn ook niet verplicht om tijdens de leaseperiode opgebouwde schadevrije jaren over te nemen. Doen ze dat wel, dan zijn ze beperkt tot drie schadevrije jaren. De overige jaren vervallen. Hierdoor profiteert je minder of helemaal niet van de no-claimkorting.

 

Alles rondom lenen en financieren vind je op Findio.nl.