Heel Nederlands
Image default
Financieel

Ga voor een platform waarvia je prima kunt beleggen

Beleggersplatform kiezen om te beleggen

Beleggen is iets wat veel mensen doen. Het is minder riskant dan een lot kopen omdat je kennis kunt op doen van de verschillende strategieën die er zijn om te gaan beleggen. De beste broker waar het allemaal begint dient aan bepaalde eisen te voldoen die dichtbij jouw wensen liggen. Bepaalde brokers richten zich op sociaal vlak met veel informatie uitwisseling zoals eToro. Andere brokers gebruiken weer heldere analyses en zorgen ervoor dat je toegang krijgt tot effectenbeurzen die je nauwlettend in de gaten kunt houden. Schat ook zelf in hoeveel tijd je kwijt bent aan het beleggen en kijk naar een broker die diensten aanbiedt tegen lage kosten.

Brokers kiezen voor de nieuwkomer

De beste brokers voor beginnende beleggers zijn er wel, alleen moet je goed op voorwaarden en eisen letten van de desbetreffende broker. Sommige brokers bieden leerstof aan om te leren beleggen en leren te analyseren samen met het opdoen van kennis van beurzen en markten. Ook kun je het beste zorgen dat je oefent met een demo account. Kies een lage inleg en een broker waarbij je passief kunt traden en waar je zo min mogelijk risico bij loopt. Gebruik eventueel spaargeld wat je gewoon kunt missen. Ga voor lage kosten en zorg ervoor dat je geen inactiviteitskosten betaald als je de broker een poosje niet gebruikt.

Goede brokers met weinig kosten

Brokers DEGIRO vs eToro zijn fijne brokers om mee te werken. eToro is laag in kosten als je valuta’s omzet zoals dollar naar euro, lage kosten bij opnamen en geen commissie bij het aandelen en EFT handelen. DEGIRO is geschikt voor beginnende beleggers omdat de inleg aan geld laag is. Je kunt al met 1 euro starten. DEGIRO heeft in tegenstelling tot eToro geen oefenaccount. eToro heeft deze wel omdat de inleg met een minimum bedrag van 200 dollar geld als je echt gaat beleggen. Deze drempel kan voor beginners net iets te hoog zijn. Wel zijn overige kosten laag.

Actief op passief beleggen

eToro is geschikt voor actieve beleggers en heeft meer risico’s op verlies, waaronder de wat complexere CFD’s. DEGIRO is geschikt voor rustige lange termijn traders die analyseren en informatie biedt over de huidige stand van zaken op beurzen en markten. Beide brokers staan bekend als legaal en bieden garantie op uitbetaling.

https://beter-beleggen.nl/