Heel Nederlands
Image default
Auto’s en Motoren

Hoe kies je de beste autoverzekering uit?

Heb je recent een andere auto gekocht? Zodra je de handtekening onder het koopcontract hebt gezet, moet je op zoek gaan naar een passende autoverzekering. Een autoverzekering die bij de auto past, maar ook betaalbaar is én volledig naar jouw wens is. Om een dergelijke verzekering te kunnen vinden, is het advies om een uitgebreide vergelijking te maken.

Let goed op de dekking

In ons land is het verplicht om een WA autoverzekering af te sluiten. Je kunt echter ook voor uitgebreidere verzekeringen kiezen, waarmee je jouw auto nóg beter weet te verzekeren. Dat laatste is met name aan te raden als je een nieuwere auto hebt of een duurdere auto. Uiteindelijk speelt de leeftijd van de auto hier een cruciale rol bij. Heb je een auto van 10 jaar of ouder? Kies dan voor een WA autoverzekering. Heb je een auto van 5 tot 10 jaar oud? Kies dan voor een WA beperkt casco autoverzekering. Heb je een auto die jonger dan 5 jaar oud is? Kies dan voor een WA volledig casco autoverzekering.

Let goed op de voorwaarden

Bij het vergelijken is het ook belangrijk om goed naar de polisvoorwaarden te kijken. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je jouw auto total loss rijdt? Kun je jouw sloopauto verkopen Rotterdam dan zelf doen? Of moet je dit volledig overlaten aan de verzekeringsmaatschappij? En wat zijn bijvoorbeeld de regels met betrekking tot eigen risico als je onverhoopt schade rijdt? Je vindt het allemaal terug in de polisvoorwaarden. Het advies is om deze voorwaarden écht goed door te nemen.

Let op het prijskaartje

Uiteraard is het ook zaak om goed naar het prijskaartje te kijken. Het advies is echter om jouw pijlen niet volledig op het prijskaartje te richten. De dekking én de voorwaarden van de autoverzekering zijn minstens net zo belangrijk. Maak daarom echt een goede vergelijking voor jezelf en ga niet over één nacht ijs. Al met al moet je een ware zoektocht afleggen. Een zoektocht naar de beste autoverzekering voor jouw (nieuwe) auto!

Gerelateerde artikelen

Rijschool Rotterdam

Auto financieren: wat zijn de mogelijkheden

Ontdek hoe je auto werkt met een chip-tuner