Heel Nederlands
Image default
Entertainment

Maak van je bruiloft een culinair festijn!

De locatie trouwen is erg belangrijk. Het kan bepalen of je bruiloft een ongekend succes wordt, of juist niet. Het is in elk geval zaak dat je dicht bij jezelf blijft. Wat vind jij leuk? Dat moet je eerst bedenken. Zoek je bijvoorbeeld naar trouwlocaties in Amsterdam of juist naar een heel pittoreske rustige plek? Jij bent de baas; jij mag kiezen. Niet alleen de locatie is belangrijk bij je bruiloft. Ook hetgeen dat je de mensen voorschotelt, is van belang. Wat gaan de mensen eten en drinken? Dat kan ook stof geven om over na te denken. 

Uitgebreid of klein?

Eten tijdens een bruiloft: het is niet meer dan normaal. En dat is ook helemaal niet gek, omdat een bruiloft vaak niet slechts een of enkele uren duurt. Sterker nog, een bruiloft kan soms goed de hele dag werken. En het is dan logisch dat je de mensen dan niet droog wil laten staan. Je kan kiezen om uitgebreid te dineren, of juist om het wat kleiner te houden en te kiezen voor luxe broodjes bijvoorbeeld. Het eten dat je kiest moet passen bij de sfeer die je bruiloft oproept of die je wil dat het oproept. En dat mag je helemaal zelf bepalen!

Wat voor gerechten?

Als het gaat om eten heb je niet alleen de keuze tussen een uitgebreide maaltijd of een klein hapje. Wat je precies je gasten gaat voorschotelen is ook iets om over na te denken. Ga je voor vlees of vis? Of juist vegetarisch of zelfs veganistisch? Houd je rekening met wat mensen lekker vinden? Of kies je er juist voor om iets te serveren dat je zelf lekker vindt? Je kan kiezen voor klassieke gerechten zoals oesters en biefstuk. Maar je kan ook lekker gek doen en voor een groentedrankje kiezen bijvoorbeeld. 

Wat zullen we drinken?

Naast het eten dat geserveerd wordt op je bruiloft, moeten je gasten natuurlijk ook wat te drinken krijgen. Ook hier moeten er keuzes gemaakt worden. Ga je voor naturel en serveer je water en frisdrank? Of worden er champagneflessen opengetrokken? Je keuze is reuze, ook hier weer bij de drankjes. Cocktails zijn tegenwoordig ook enorm populair, zeker in combinatie met een bepaald thema. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor mojito’s een wat klassiekere cocktail. Of als je het heel wild wil maken, laat je voor iedereen een long island ice tea uitserveren. 

Ga voor een persoonlijke balans 

Zoals al eerder is aangegeven: het gaat er uiteindelijk om wat jij en je geliefde willen. Of het nou betrekking heeft op de locatie, de gasten, de ceremonie, het eten, het drinken of welke poppetjes er op de taart staan: jullie voorkeur moet leidend zijn. Er zijn eindeloze variaties met eten en drinken mogelijk, en dat kan kiezen moeilijk maken. Probeer daarom samen met je geliefde een lijstje te maken met ieders voorkeur en deze te bespreken en af te gaan. Dan moet het uiteindelijk helemaal goedkomen! Jullie zijn immers voor elkaar gemaakt.